Misel na sončno elektrarno vam je vedno bližje, vendar še kar oklevate s kontaktiranjem ponudnika. Bi bilo sonca na vaši lokaciji sploh dovolj? Koliko elektrike bi pridelali? Ta in številna druga vprašanja se vam porajajo in seveda želite odgovore prej, preden sprejmete odločitev. Kaj pa, če bi kar sami preverili, ali je vaša streha sploh primerna za sončno elektrarno in simulirali njeno delovanje. To vam po novem omogoča brezplačna aplikacija, ki jo je razvilo podjetje Enertec.

Simulator za sončno prihodnost

V obdobju, ko je svet »prizadela« pandemija, smo vsi iskali nove načine, kako nemoteno nadaljevati z delom in se približati ljudem. O tem so razmišljali tudi pri podjetju Enertec z blagovno znamko Moja elektrarna, kjer so se v preteklem letu soočali s številnimi izzivi.

»Zaradi virusa COVID-19, kar nekaj mesecev nismo imeli možnosti obiska strank in svetovanja na domu. Ko se pogovarjamo o postavitvi naprave, kot je sončna elektrarna, sta ogled in svetovanje izjemno pomembna. A vsaka takšna situacija nas postavi pred nove izzive in prinese nove ideje. Zadnjih nekaj mesecev smo s strokovnjaki aktivno razvijali aplikacijo, s katero lahko stranka praktično sama preveri, ali je njena streha primerna za postavitev sončne elektrarne,« pravi Igor Kozlar, strokovnjak za marketing pri podjetju Enertec.

Pametni kalkulator

S pomočjo aplikacije lahko preverite, kateri produkti in storitve so vam na voljo s področja fotovoltaike. V aplikacijo je vgrajen pametni PV kalkulator, s katerim lahko hitro in enostavno izračunate potencial vaše strehe in možnosti glede izgradnje sončne elektrarne.

Pametni kalkulator vas s pomočjo enostavnih korakov vodi skozi proces vpisa določenih podatkov (velikost strehe, naklon, lokacija…). Kot rezultat, vam aplikacija izračuna lastnosti sončne elektrarne, ki bi veljale za vašo mikrolokacijo:

  • Primerna velikost sončne elektrarne.
  • Potrebna površina na strehi.
  • Višina subvencij, ki jih lahko pridobite.
  • Simulacija delovanja vaše sončne elektrarne (mesečni prikaz predvidene proizvodnje glede na vašo mikrolokacijo).

Sončno elektrarno lahko zdaj načrtujete sami

Prednost aplikacije je, da simulira delovanje sončne elektrarne glede na lokacijo objekta, naklon in usmeritev strehe. Omogočala bo tudi spremljanje delovanja sončne elektrarne in s tem še odzivnejše odpravljanje morebitnih napak v njenem delovanju. S tem bo komunikacija sicer brezstična, a kljub temu osebna, saj v podjetju Enertec dajejo velik poudarek na poprodajne storitve.

»Zavedamo se, da je investicija v sončno elektrarna za večino enkratna odločitev, zato je pomembno, da stranko ob tem spremlja strokovna ekipa,« zaključujejo in dodajajo, da je aplikacija na voljo za uporabnike AndroidiOS in Huawei mobilnih telefonov.

Več: Moja elektrarna

Sponzorirana vsebina