V majhnih prostorih izkoristite steno: Pisalne mize brez nog

Če nimate prostora za pisarno, vseeno pa bi radi nekam postavili vsaj manjšo pisalno mizo, je odlična rešitev »lebdeča miza«. To pomeni, da je brez nog, montirana na steno in po želji lahko tudi zložljiva. Za lažjo organizacijo delovnega kotička nato poskrbite samo še za dodatne shranjevalne in odlagalne površine, denimo police v bližini.

Mizam brez nog pravimo tudi plavajoče ali lebdeče mize, saj se zdi, kot da visijo v zraku. Običajno so zelo minimalističnega dizajna, ki se nevpadljivo poda v vsak dom ali pisarno, izbirate pa jih lahko v različnih barvah in materialih.

Cenejše mize so iz mediapana, ki je lahek, ima bolj fino strukturo kot iverka ter je zaključen z lakiranjem ali različnimi vrstami folije. Dražje lebdeče mize pa izdelujejo iz hrasta, oreha ali drugih trpežnih vrst lesa, vendar zaradi večje teže načeloma potrebujejo s spodnje strani dodatno podporo oziroma so obešene na verige.

Zložljive

V res majhnih prostorih se najbolje obnese zložljiva stenska miza. Ne samo, da se diskretno pospravi, kadar potrebujete prostor za druge dejavnosti, ko je iztegnjena, ponuja čisto vse, kar imajo prave, velike pisalne mize. Moderne različice tovrstnih miz so čistih linij in vključujejo tudi praktično shranjevalno površino.

Nezložljive

Kadar imate prostora nekoliko več, pa se odločite za nezložljivo lebdečo mizo. Lahko je majhna in samostojna, na primer v kotu, ali razpotegnjena čez celotno širino stene in je del regala. Nekatere stenske mize imajo tudi posebne kanale za skrivanje računalniških kablov in so opremljene z vgrajenimi LED lučmi, medtem ko so druge skromnejše opremljene in bolj kot na mizo spominjajo na samo še eno od polic v prostoru.

Vsaka lebdeča miza ima svoje prednosti, od vaših potreb pa je odvisno, katero boste izbrali.

Fotografije: Pinterest

Prejšnji članekBelo stanovanje na 18 m2
Naslednji članekSteklo, tapete in luči naslikajo nebo: Dan in noč na stropu
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje