Si predstavljate, da gledate oddajo Ambienti in v njej zasledite prispevek o novih trendih kuhinj, ki vam takoj padejo v oči. Seveda si želite zvedeti še več. V običajnih primerih bi po koncu oddaje sedli za računalnik in »poguglali«, že kmalu pa vam ne bo treba storiti drugega, kot v roke vzeti pametni mobilni telefon in poskenirati televizijski ekran. In že se vam bo na zaslonu telefona izpisalo vse, kar vas dodatnega zanima o vsebini, ki jo spremljate v priljubljeni tv oddaji. Vse to bo mogoče zaradi platforme Beyond Seen Screen, ki uporabnikom nudi nove možnosti pridobivanja dodatnih informacij prikaznih vsebin in spletnega nakupovanja, medtem ko daje proizvajalcem medijskih vsebin in marketinškim agencijam možnost, da ponudijo gledalcem personalizirano izkušnjo gledanja.

Soustanovitelji projekta Beyond Seen Screen so pred dvema letoma začeli razmišljati o tehnologiji, ki bi gledanje televizije naredila bolj interaktivno. Želeli so si ustvariti nekaj, s čimer bi gledalcem ponudili dodatne informacije o vsebini, ki jo spremljajo na ekranu. Pogosto si namreč gledalci želijo izvedeti kaj več kot ponujajo kratki tv prispevki, edina pot doslej pa je bila ta, da želene informacije kasneje ročno poiščejo na spletu. Da bi poenostavili ta proces in naredili gledanje televizije še bolj zanimivo, je zdaj tu Beyond Seen Screen.

Kako deluje?

Čisto enostavno. Na pametni telefon si je treba naložiti mobilno aplikacijo Beyond Seen Screen in z njo skenirati televizijsko vsebino, ki je v ozadju obogatena z dodatnimi podatki. Če bi, na primer, spremljali koncert znane glasbene skupine, bi enostavno poskenirali ekran in dobili vse kot na pladnju: še več o nastopajočih, njihove prihodnje nastope, predstavitev plošč, ki so jih že izdali, in pa seveda možnost nakupa kart za enega od naslednjih koncertov.

Spletno nakupovanje

Da, Beyond Seen Screen je tudi odlična platforma za spletne nakupe. Je neposredno prodajno orodje, ki omogoča dostop do izdelkov in storitev, ki jih spremljate po televiziji in zlahka si predstavljamo, da bo kmalu postalo nepogrešljivo – tako mlajšim kot starejšim generacijam gledalcev. Z njim bodo zlahka potešili radovednost, si olajšali iskanje dodatnih informacij in tudi enostavno nakupovali!

Več: Beyond Seen Screen