Prvi sončni žarki v zgodnji pomladi nas predramijo in v nas naselijo posebni nemir. Zaželimo si sprememb, tako pri sebi kot doma. Nova energija nas vzpodbudi, da zavihamo rokave in se lotimo čiščenja ali celo večje prenove doma. Svoj dom želimo odeti v lahkotnejše in svetlejše tone, kar lahko dosežemo že z nekaj majhnimi in cenovno ugodnimi posegi. Prinesite v svoj dom pomlad in vanj se boste vračali še raje!

Stenske nalepke in trakovi

V zadnjem času so pravi hit stenske nalepke z različnimi napisi, citati, v grafičnih in dekorativnih oblikah. Prav različni vzorci, materiali, strukture in barve omogočajo prilagodljivost in nešteto kombinacij, ki naredijo prostor poseben in zanimiv. Z njimi lahko popestrite celo steno ali le del.

Še bolj zanimiv in unikaten stenski okras pa lahko naredite kar sami. V naših papirnicah so na voljo različni samolepilni dekorativni trakovi, s katerimi lahko polepite stene, vrata, okvirje slik in druge predmete v prostoru. Ustvarimo lahko različne geometrijske oblike, napise ali celo obrise zgradb. Samolepilni dekorativni trakovi izvrstno poživijo prostor in pritegnejo pozornost. Njihova dobra stran je tudi ta, da jih enostavno odlepimo, ko se jih naveličamo.

Steklene vaze s cvetlicami

Za to, da boste začutili pomlad v svojem domu, sploh ne potrebujete veliko. Že vaze s pisanimi cvetlicami delajo čudeže. Postavite jih lahko na mizo, z njimi zapolnite temne kotičke prostorov, ali  enostavno položite na okenske police. Steklene vaze so brezčasne in se lepo podajo v vsak prostor. Izberite le obliko, ki se najbolj ujame s stilom vaše opreme.

Če izberete več enakih ali barvno usklajenih vaz, bo vaša okenska polica povsem zaživela; če pa sodite med tiste, ki nimate dovolj časa za nego rož, izberite cvetoče lončnice, ki potrebujejo manj pozornosti. Primule, hijacinte, vijolice in narcise pisanih barv prinesejo v prostor vonj pomladi in preženejo zimsko turobnost. Namenite jim le redno zalivanje in vračale vam bodo s svojo barvitostjo in pozitivnostjo.

Nova posteljnina

Spalnica ni namenjena le spanju, temveč je prostor, ki nam daje intimno zavetje ter omogoča sprostitev in uživanje. Na dodatke v tem najmirnejšem prostoru stanovanja največkrat pozabimo ali pa jim namenimo bolj malo pozornosti. Naj bo letošnjo pomlad drugače! Napolnite vašo spalnico s pravo pomladno svežino in si privoščite novo posteljnino. Izberite svetle barve, za poseben učinek pa dodajte še okrasne blazine.

Zavese

Zavese so v prostorih z velikimi panoramskimi stekli vse manj prisotna. Kljub vsemu pa imajo velik dekorativni učinek, saj prostor omehčajo ter dopolnijo njegovo celostno podobo. Mehko padajoče zastirajo poglede, s svojo nežnostjo pa ne obremenjujejo prostora.  

Okrasne blazine in lahke odeje

Po napornem dnevu se zelo radi zleknemo na udoben kavč, svoje telo pa podložimo z udobnimi blazinami. Ker je poleg udobja pomembna tudi stilska usklajenost, barve in materiale blazin uskladite z odejo. Dekorativne blazine so pika na i v vsaki dnevni sobi, zato izberite take, ki bodo vanjo vnesle prijetno vzdušje, sproščenost in pozitivno energijo.