Pravljična A-frame hišica tik ob reki Kolpi

V osrčju Gorskega kotarja, nedaleč stran od slovenske meje, se nahaja čudovita A-frame hišica, ki jo v zimskih mesecih idilično pobeli sneg, v kopnem delu leta pa se lepo spoji z gozdno kuliso.

0

Nekaj časa nazaj smo objavili članek o privlačnih A-frame hišicah, tokrat pa smo eno izmed njih našli nedaleč stran od slovenske meje – blizu Broda na Kupi. Bivališče, ujeto med reko Kolpo in brezmejni gozd, se nahaja na robu jase in se lepo zlije z okoliško naravo. Ta zaradi zastekljene sprednje fasade vstopa tudi v bivalni prostor, kjer v zimskih mesecih prasketa v kaminu.

Tudi v kopnem času leta je Zen House, kakor so jo poimenovali lastniki, prava oaza miru in sprostitve. Potopljena v neokrnjeno naravo, s prostorno teraso pred vhodom, ki deluje kot podaljšek bivalnega prostora. Njena površina meri 70m3 in se razteza v dveh etažah s podstrešjem. V pritličju se nahajata kuhinja in manjši dnevni prostor s kaminom, v prvem nadstropju je prva spalnica z zakonsko posteljo, po lestvi se vzpnemo v podstrešni prostor, kjer je še manjši spalni prostor.

Konstrukcija hišice je povsem lesena, kar se odraža tudi v notranjosti, kjer so lesene stene in leseni pod. Pločevinasta streha ščiti leseno konstrukcijo pred vremenskimi dejavniki, vanjo pa so vgrajena tudi manjša strešna okna, ki poleg pročelne zastekljene fasade osvetljujejo spalnico. To omogoča gostom, da se ob jutrih prebujajo s pogledom na okoliško naravo.

Prejšnji članekOživljena domačija na sončni zeleni jasi
Naslednji članekHiša na vrhu stolpa
blank
Milenijski metulj, razpet med novinarstvom in arhitekturo. Arhitektka po študiju in novinarka po duši, ki ves prosti čas preživlja v naravi, večere pa ob iskanju inspiracij za nove projekte. Njeno življenje je gibanje, mirovanje ji je tuje. Ko zaključi s prenovo predsobe, že se loti postavljanja DIY mačjega praskalnika in sočasno išče ideje za namizni aranžma. Recept za srečo: velika lesena jedilna miza za druženja in pasje dlake.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *