Sedežna garnitura je ključni element naših dnevnih sob in pogostokrat (poleg kuhinje) najbolj obremenjen kos našega pohištva. Zato je pomembno, da pri izbiri poleg udobja poskrbimo še za trpežnost in kvaliteto; če pa nam garnitura ponudi še dodatno shranjevalno površino, pa nam je sekira zares padla v med.

Pod sedišči

Največ shranjevalnega prostora se najde pod sedišči, kar upošteva že marsikateri proizvajalec sedežnih garnitur. S preprostim dvigom oblazinjenega dela kavča se razkrije prostor za shranjevanje dodatnih okrasnih blazin in njihovih prevlek, odej, namiznih iger ipd.

Predali

Veliko sedežnih garnitur ima pod sedišči vgrajene še nizke, a globoke predale, v katere lahko pospravimo svojo zbirko CD-jev in DVD-jev; revije, daljince in elektroniko (npr. konzolne igre).

Shranjevanje v naslonih

Tudi naslone za roke se lahko uporabi kot shranjevalni prostor. V naslonih lahko hranite marsikaj, priporočamo pa, da si v njih uredite majhno vtičnico, preko katere boste lahko napajali svoj telefon ali prenosni računalnik.

Izvlečna postelja in shramba

Imate večkrat obiske? Ne mučite jih s spanjem na prekratkem kavču, ampak raje investirajte v izvlečno posteljo. Ležišče se tako z nekaj hitrimi potegi izvleče iz kavča, medtem ko lahko v kotni del pospravite dodatno posteljnino oziroma celo pripravite priročen shranjevalni kotiček za potovalko vašega obiskovalca.

Žepki

Marsikatera sedežna garnitura je opremljena tudi s komaj vidnimi, a zelo uporabnimi žepki, v katere lahko pospravite daljince, bralna očala, TV spored ali knjigo.

Neverjetni večnamenski kavči

Nihče ne more ostati ravnodušen nad tako vsestransko uporabnim kavčem, kot je ta na zgornji fotografiji: poleg izvlečne postelje kavč premore tudi dodatno shranjevalno površino (predali pod sediščem in poličke pod naslonom za roke), ena od blazin pa se preobrazi tudi v priročno podlago za kozarec osvežilne pijače ali pa lahko večerjo, ki jo pojeste na kavču.