Vsi si želimo čim bolj udobnega bivanja, zato stalno vlagamo sredstva v izboljšave naših domov. A udobje ne pomeni le mehkega kavča, na kakovost življenja vplivajo tudi stvari, ki jih ne vidimo in ne otipamo - na primer zrak. Zanj poskrbi dobra klimatska naprava, poleg tega pa ima še veliko drugih koristi.

Bolj varen dom. Med delovanjem klimatske naprave so okna in vrata praviloma zaprta. To pomeni tudi več varnosti za vaš dom, saj je vanj pri zapahnjenih vratih in oknih veliko težje vlomiti.  

Hladen prostor za telovadbo. Je prevroče, da bi šli na sprehod ali tek? Telovadite doma. Klimatska naprava zagotovi hladen in udoben prostor za vadbo, naj bo na domači tekalni stezi, sobnem kolesu ali z utežmi. 

Manj insektov. Filtri klimatske naprave so zelo učinkoviti pri zadrževanju mrčesa in insektov na zunanji strani doma. Manj mrčesa pomeni tudi čistejši dom.

Zmanjša možnost za astmatske napade in količino virusov v zraku. Ali ste vedeli, da klimatska naprava lahko pomaga zmanjšati možnost za napad astme? Njeno delovanje namreč zmanjša vlažnost zraka v vašem domu, prav tako pa tudi količino cvetnega prahu, virusov, plesni in drugih alergenov, ki povzročijo simptome astme.

Filtrirni sistem v klimatski napravi Mitsubishi Electric MSZ-LN je sposoben uspešno nevtralizirati kar do 99,8 % virusa covid-19.

Boljše spanje. Splošno znano je, da se veliko boljše spi v hladni spalnici. Če imate torej težave z nočnim počitkom, s klimatsko napravo ohladite prostor in spali boste bolj trdno.

Varuje elektronske naprave pred pregretjem. Vročina lahko resno poškoduje elektronske naprave v vašem domu, predvsem lahko skrajša njihovo delovno dobo. V prijetno ohlajenem prostoru, za katerega skrbi klimatska narava, ne bo nevarnosti, da bi se to zgodilo.

Boljše razmere za delo. Delate od doma, pa vam naloge ne grejo od rok v vročem in zadušljivem prostoru? Klimatska naprava je dobra rešitev; dokazano izboljšuje počutje, ohranja jasne in zbrane misli, v svežem prostoru je človek veliko bolj pripravljen na opravljanje vsakodnevnih opravil.

Foto: Pexels

Zmanjša tveganje za dehidracijo. V prijetno ohlajenih prostorih se človek manj poti. S tem izgublja manj tekočine in ni nevarnosti za dehidracijo. Vseeno pa tudi v klimatiziranih prostorih ne pozabite veliko piti.

Zmanjša tveganje za vročinsko kap.Vročinska kap se pojavi, ko se organizem pregreje nad 40,5 stopinje Celzija in ko se mu s pomočjo izločanja znoja ne uspe več dobro ohlajati. Pri tako visoki telesni temperaturi začnejo postopoma odpovedovati vsi sistemi in organi, tudi jetra in srce. Zato je vročinska kap nadvse resno zdravstveno stanje, ki je lahko v skrajnem primeru tudi smrtno. Zadrževanje v klimatiziranih prostorih je najboljši način, da preprečite nevarnost za vročinsko kap.

Manj hrupa. Ker so med delovanjem klimatske naprave okna in vrata zaprta, v prostor vstopa tudi manj hrupa. Tako ne uživate le v prijetni temperaturi, ampak tudi v bolj umirjenem ambientu.

Vrhunska klimatska naprava za vaš dom

Da boste lahko uživali v vseh teh prednostih, potrebujete le še dobro klimatsko napravo. Odlična izbira za vsak dom je klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-LN, ki je elegantna in funkcionalna rešitev za popolno bivalno doživetje. Unikatna oblika v štirih barvah, visoka sezonska energetska učinkovitost, tiho delovanje in učinkovita filtracija s filtrirnim sistemom Plasma Quad Plus – vse to vam zagotavlja čist in zdrav zrak v vašem domu.

V štirih barvah: Notranje enote iz serije MSZ-LN so na voljo v štirih barvah – rubinasto rdeči,  biserno beli, onyx črni in beli. Zaključek k popolni obliki dajejo priloženi upravljalniki v barvah izbrane notranje enote z osvetljenim LED zaslonom.

3D I-see senzor: Osem vertikalno nameščenih senzorjev med premikanjem levo in desno tridimenzionalno analizira sobno temperaturo. Takšna podrobna analiza omogoča napravi, da oceni, kje v sobi so osebe. Glede na željo uporabnika se začneta izvajati funkciji “posreden zračni izpih”, ki prepreči usmeritev izpiha v osebe, ali “neposreden zračni izpih”, ki dovaja zračni tok v cono, kjer so osebe.

Melcloud – serijsko vgrajen WiFi: Serija klimatskih naprav MSZ-LN ima že serijsko vgrajen Wi-Fi vmesnik za povezavo klimatske naprave z aplikacijo MelCloud, ki omogoča nadzor in krmiljenje naprave na daljavo.

Zaščita površin in naprave: Dvojni premaz površine ventilatorja, toplotnega izmenjevalca in izpihovalnih loput preprečuje nabiranje prahu in maščobnih delcev iz klimatiziranega zraka.

Plasma Quad PLUS filtrirni sistem: Filtri za čiščenje zraka v notranji enoti klimatske naprave učinkovito odstranijo večino vrst onesnaževalcev, kot so bakterije, virusi, alergeni in prah, ter preprečujejo nastajanje plesni in delcev PM. Plasma Quad PLUS uničuje bakterije in viruse v notranjosti enote s pomočjo močnega, zavesi podobnega električnega polja s sproščanjem električnega toka prek celotne odprtine za zajem zraka.

Učinkovito ogrevanje: S klimatsko napravo Mitsubishi Electric MSZ-LN se lahko tudi zelo učinkovito ogrevate, saj je podobna toplotni črpalki sistema zrak-zrak. Tehnične lastnosti naprave dosegajo nazivno ogrevalno moč do zunanje temperature -15°C in delovanje do zunanje temperature -25°C.


Za še več informacij o klimatski napravi Mitsubishi Electric MSZ-LN se obrnite na podjetje REAM, kjer so že 30 let vodilni strokovnjaki na področju klimatskih naprav. Zagotavljajo vam strokovno svetovanje po meri, poskrbijo pa tudi za odlično poprodajno izkušnjo z razvejano mrežo monterjev po vsej Sloveniji in lastno servisno mrežo.

Sponzorirana vsebina