Prihod novega družinskega člana je pogosto povod za oblikovanje samostojne znamke, saj bodoči starši ob opremljanju sobice pogosto dobijo zagon, da svojo spretnost pretvorijo v lične izdelke. Tako se je porodila tudi znamka Vida Evita Design, ki združuje čudovite izdelke za otroško sobico, kot so gugalnice, otroški šotori in ilustracije.

Ko sta se Eva in Blaž Vivod lotila opremljanja otroške sobice, si nista niti predstavljala, da bo prav to povod za začetek uspešne poslovne zgodbe. Nastanek znamke Vida Evita Design, ki je luč sveta ugledala 2020, je spodbudil prav prihod novega družinskega člana.

»Ker z možem rada ustvarjava in ljubiva urejen dom, sva kot starša želela svojemu prvorojencu oblikovati in izdelati unikatno narejene izdelke iz povsem naravnih, okolju prijaznih materialov, da bi z njimi popestrila otroško sobico in dom. Vedno znova, ko sva izdelala novi izdelek, sva na sinovem obrazu opazila nepopisno veselje in iskren nasmešek. Nad izdelki je bil tako navdušen, da sva prišla na idejo o zasnovi ”mini družinskega podjetja”.

Prav tako je bila ideja odlično sprejeta s strani družine in prijateljev, ki so naju podpirali v tej smeri. Naj omenim, da so vsi izdelki izdelani do sedaj, premišljeno umeščeni v našem domu, v otroški sobici,« pojasnjuje Eva. Ime znamke izhaja iz besed Vida, ki v španščini označuje življenje, in Evita, kot se glasi Evino ljubkovalno ime iz srednješolskih dni. Vida Evita je tako znamka, ki simbolizira življenje Eve in njene družine.

Nastala znamka je kot nalašč za uresničevanje neštetih idej, ki jih Evi in Blažu, dvema kreativnima dušama, nikoli ne zmanjka. »Oba z možem, sva redno zaposlena, zato je znamka Vida Evita Design zasnovana kot osebno dopolnilno delo za uresničevanje kreativnih idej v prostem času, za katero upava, da z leti morda preraste v uspešno podjetje. Dejstvo je, da dovršen izdelek iz lesa v kombinaciji izbrane tkanine daje prostoru unikatnost, domu pa prijetno toplino. Če takšnemu izdelku dodaš malo otroškega pridiha, je izdelek popoln za popestritev otroške sobice,« pojasnjuje oblikovalka.

Med čudovitimi izdelki najdemo tako otroške šotore, vreče za shranjevanje igrač, kot tudi personalizirane ilustracije, pod katere se podpisuje Eva. Prav posebne pozornosti pa so deležne lične gugalnice, ki narišejo nasmehe na usta otrok. Eva in Blaž sta prvo gugalnico ustvarila za sina Jurija, ko sta spoznala, kako zadovoljen je ob guganju v gugalnici, pa sta želela, da bi tudi drugi starši lahko izdelek ponudili svojim otrokom. Med brskanjem po spletu sta prišla do spoznanja, da je ponudba zelo okrnjena, zato sta se lotila projekta.

Prisegata na naravne, okolju prijazne materiale. Vsak izdelek je narejen ročno, vsak izmed njiju pa prispeva svoj delež. Ko se Evi porodi ideja o novem izdelku, vzame list papirja in že skicira načrt novega produkta.

»Ker imam v hiši strokovnjaka na področju lesarstva, njemu prepustim ustvarjanje z lesom, sama pa poprimem za škarje in blago. Glavno nalogo pa opravi prav sin Jurij, ki z navdušenjem preizkusi in oceni končni izdelek. Ker nam veliko pomeni, da je izdelek narejen iz naravnih materialov, stremimo k temu, da uporabljamo tkanine iz 100 % bombaža in les pridelan v Sloveniji, na moževi družinski kmetiji,« povesta.

V prihodnosti bi rada paleto izdelkov še razširila. Ponuditi želita še več izdelkov s premišljenim in dovršenim dizajnom, izdelanih iz slovenskega lesa in izbrane tkanine. Nadgraditi želita tudi ponudbo ilustracij na papirju in platnu, da bo kar čim več staršev lahko otroško sobico okrasilo z edinstvenimi dodatki, prijaznimi okolju in otroškim očem.