Slavni švicarsko-francoski arhitekt Le Corbusier je nekoč zapisal, da človek gleda arhitekturno stvaritev z očmi, ki so meter in sedemdeset centimetrov od tal. Z oddajo Ambienti, ki je najbolj gledana oddaja v času predvajanja, bodo vaše oči videle še veliko višje, globlje in dlje.

Že od 18. marca dalje boste lahko trikrat tedensko spoznavali, da tudi stene izpričujejo dragocene zgodbe preteklosti, se soočili z zgledi dobre prenove, raziskovali mikavno sodobno gradnjo, izvedeli, kako prihraniti pri gradnji ter pridobiti subvencije za energijsko učinkovito obnovo stavb.

V sklopu 12 oddaj boste skupaj z voditeljem Dejanom Pevčevičem in novinarjem Žanom Papičem ter številnimi arhitekti in strokovnjaki za gradnjo odkrivali vse prostore objektov in jih odstrli od tal do stropa. Marsikdaj pa vas bomo ponesli tudi čez strehe hiš, da boste lahko iz ptičje perspektive občudovali navdihujoče slovenske vrtove, ki jih za vas odkrivata Stane Sušnik in novinarka revije Naš dom Jasna Marin.

Ne spreglejte dodatnih vsebin!

Na spletni strani pa bomo posamezne oddaje dopolnjevali tudi z odgovori na številna vprašanja v zvezi z gradnjo, adaptacijo in opremljanjem, vas nagrajevali z izdelki slovenskih oblikovalcev, za piko na i pa poskrbeli še za virtualne oglede prostorov, posnetih s 360-stopinjsko kamero. Vse oddaje pa si boste lahko ponovno ogledali (pa še enkrat in še enkrat) preko našega arhiva oddaj.

Nekaj utrinkov s snemanj si lahko že danes ogledate v spodnji galeriji: