Kaj je imenitnejšega od kocke? Prav nič! Spremeni se lahko v karkoli: v stol, mizo, polico, regal za knjige, omaro za oblačila. Priročna je za shranjevanje ali samo za občudovanje.

Stoli

Kocka je vsestransko uporabna oblika za pohištvo in dodatke za dom. Čeprav se zdijo štirioglate linije morda dolgočasne in preveč vsakdanje, celo škatlaste, v resnici kockasto pohištvo v interjerju zelo izstopa in skrbi za dramatičen učinek. Tako kot denimo kockasto oblikovani stoli.

Mize

A ne samo stoli, kockasta mize so še imenitnejše. Lahko so iz najrazličnejših materialov (lesa, stekla, kovine …), za dodatno uporabno vrednost jim spodaj privijete še kolesca, da jih bo lažje premikati po prostoru.

Regal

Kockasti regali, večji ali manjši, so tisti kos pohištva, ki ga zanesljivo najdemo pri vsaki hiši. Razlog je preprost: ker so zelo uporabni za shranjevanje. V otroški sobi za igrače, v dnevni sobi za knjige, v predsobah in hodnikih pa tudi za čevlje.

Svetila

Kocka, ki visi s stropa? Zakaj pa ne. Kockasti lestenci so popestritev ambienta in posebni, ker oddajajo nenavadne, največkrat trikotne oziroma geometrične sence v prostor. Običajno so takšni lestenci samo ogrodje iz aluminija z vidnim svetilnim vložkom.

Namesto nočne omarice

Pozabite na klasično nočno omarico. Kocka je veliko boljša izbira, sploh v modernih spalnicah, kjer so ravne in čiste linije zelo zaželene. Stoji lahko na nogah, ali pa je lebdeča, dvignjena od tal in pritrjena na steno.

V kopalnici, kuhinji ali spalnici – kocka je povsod dobrodošla

Kockaste oblike so svoje mesto našle tudi v prostorih, kjer so bile doslej bolj v ozadju, v ospredju pa mehkejše, bolj zaobljene linije. Za v kopalnico si lahko, na primer, omislite kockast umivalnik ali straniščno školjko, ki prostor naredi sofisticiran in glamurozen. V spalnici naj poleg kockaste nočne omarice kraljuje še velika kockasta postelja, v kuhinji pa nikar ne spreglejte kockaste nape.

Fotografije: Pinterest