Ob koncu leta se navadno ozremo nazaj in pregledamo dogodke in statistiko preteklega leta. Povzamemo uspehe in pomembne trenutke ter pripravimo načrte za novo leto. Slovenski razvijalec in proizvajalec toplotnih črpalk Kronoterm je s svojo toplotno črpalko VERSI, ki je postavila nov trend na področju toplotnih črpalk, močno zaznamoval leto 2021. Spoznajte njihovo vsestransko toplotno črpalko leta s pomočjo igre številk.

1 VSESTRANSKA TOPLOTNA ČRPALKAToplotna črpalka VERSI je inovativna v vseh pogledih, saj je vsestranska tako v uporabi kot izvedbi. Brezskrbno udobje in prijetno bivanje omogoča enostavna uporaba. Monolitično oblikovanje ter izpopolnjena tehnologija omogočata zlitje z okolico ter vgradnjo naprave tik ob steno in celo v kot.

3 VERSI IZVEDBE – Vsestranskost zagotavljajo kar tri različne izvedbe. VERSI-O je zasnovana za zunanjo postavitev, VERSI-I za notranjo postavitev ter VERSI-X, ki je namenjena balkonski postavitvi z možnostjo prav tako notranje postavitve.  

4,97 SCOP – Kronotermove toplotne črpalke slovijo po izjemni učinkovitosti. To dokazuje tudi njihova toplotna črpalka VERSI. Sezonska zmogljivost izvedbe VERSI-O v povprečnem klimatskem območju znaša tako kar 4,97, medtem ko je SCOP za izvedbi VERSI-I in VERSI-X 4,84.

PALETA 6 RAZLIČNIH BARV – Za popolnoma individualno prilagoditev naprave si lahko uporabniki izberete eno od šestih barv ohišja zunanje enote naprave. Na voljo sta različici INOX in CORTEN ter barvana pločevina v štirih odtenkih – temna NERO, meglena bela NEBBIA, temno siva ANTHRACITE in olivno zelena OLIO.

DO 7 KW MOČI Toplotna črpalka VERSI je ustvarjena za raznovrstne stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju in omejenim prostorom, nizkoenergijske in pasivne hiše. Naprava doseže moč 6 kW, v BOOST načinu pa 7 kW. Toplotna črpalka VERSI omogoča tudi hlajenje prostorov.

-25 ºC, PA ŠE VEDNO DELUJE – Mnoge uporabnike je pred izbiro naprave strah, da toplotna črpalka pri izjemno nizkih temperaturah ne bo zmogla ogrevati stavbe. Za TČ VERSI nizke temperature niso ovire, saj je njeno območje delovanje od -25 ºC pa do 40 ºC v primeru hlajenja prostorov.

40-krat TIŠJA OD ZAHTEV – Hrup je še ena od lastnosti, ki jih Kronotermova vsestranska toplotna črpalka ne pozna. Njeno delovanje je kar 40-krat tišje od zahtev Evropske direktive za tovrstne naprave. Pri Kronotermu so razvili tudi poseben sistem za preprečevanje širjenja vibracij z naprave na hišo oziroma po prostoru. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da je tiha kot miška.

ZA DO 150 M2 VELIKE OBJEKTE – Zahvaljujoč majhnim dimenzijam in nizki teži jo lahko postavite v najmanjši kotiček vašega do 150 M2 velikega doma oziroma objekta. Postavite jo lahko na podstrešje, v klet, na balkon, v pralnico, ali skrijete celo v nišo ali omaro. Predvsem revolucionarna je uporaba v stanovanjih, saj omogoča lastnikom v večstanovanjskih objektih popolno neodvisnost ter izjemno nizke stroške ogrevanja.

NAŠEMU PLANETU PRIHRANITE 220 DREVES – Poleg prihranka pri prostoru in stroških je pomemben tudi prispevek k zmanjšanju škodljivih emisij. Vsaka toplotna črpalka VERSI v 15 letih prečrpa do 200 MWh obnovljive toplote iz okolja, kar pomeni prihranek 45 ton CO2 oziroma 220 dreves.

KAR DO 20.000 EVROV OSTANE V VAŠI DENARNICI – S toplotno črpalko VERSI uporabniki ne prihranite le prostor, ampak tudi pri stroških ogrevanja. V 15 letih lahko v primerjavi s kurilnim oljem privarčujete kar do 16.000 €, do 11.000 € ob zamenjavi peletne peči in do kar 20.000 € ob zamenjavi IR panelov.


Če si želite, da Kronotermova novost leta ogreva tudi vaš dom, obiščite njihovo spletno stran www.kronoterm.com. Lahko jim pišete na info@kronoterm.com ali jih pokličete na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina