Krpanke (angl. Patchwork) so tehnika ustvarjanja, pri katerem združimo skupaj različne pisane dele blaga. Tako dobimo živahen vzorec, ki je prava paša za oči in poživitev za dom. Krpanke so lahko zavese, odeje, posteljnina, v zadnjem času pa tudi oblazinjeno ali leseno pohištvo (narejeno iz več kosov pisanega lesa) ter tudi talne in stenske ploščice. Vzorci v videzu krpanke popestrijo vsak ambient.

Sestavljene preproge

Preproga v videzu krpanke je odlična za popolno preobrazbo tal in kreativen način, da v prostor vnesete barvo. Preproga, v kateri se meša več različnih stilov, se poda v eklektične sobe, krpane preproge pa so pogoste tudi v maroškem in starinskem slogu opreme.

Živahne ploščice

Učinek krpanke lahko brez posebnih težav prenesemo na keramične ploščice za tla in stene. Takšen način polaganja ploščic je primeren za vsak prostor, v katerem želite ustvariti občutek udobja, nostalgije in posebnosti, običajno pa gre za kuhinje in kopalnice, kjer prevladujejo mehke in tople barve.

Odeje in hišni tekstil

Krpanke vdahnejo karizmo enoličnim prostorom. Če imate, denimo, spalnico zelo nevtralnih, morda celo dolgočasnih barv, brez poudarkov, ki bi nase priklenili pogled, si omislite krpano odejo, posteljnino ali zavese. Takšna umirjena mešanica barv je idealna za boemski šik in ustvarjanje topline.

Razgibano pohištvo

Krpan trend se je zadnja leta dodobra usidral tudi v pohištveno industrijo. To pomeni, da vam ni potrebno kupovati le krpank kot dekoracije, ampak je to lahko vaš vodilni slog opreme, če si omislite v krpanke oblečeno oblazinjeno pohištvo. Denimo zofa, ki brsti od barv, deluje moderno in retro hkrati ter je v vseh pogledih center dnevne sobe.

Fotografije: Pinterest