Pohištvo iz palet je že nekaj let pravi trend in na spletu kar mrgoli idej, kaj izdelati iz tega cenovno ugodega osnovnega gradnika. Predstavljamo vam pet najbolj zanimivih kosov opreme, ki jih lahko z nekaj spretnosti izdelate sami.

Osnovna kavna mizica

Kavna mizica je najbolj preprost element, ki jo lahko naredimo iz palete. Na spletu najdemo nešteto variant, a da bi bil kos resnično eleganten, uporaben in trajen, priporočamo, da paleto najprej skrbno prebrusite in prebarvate z nevtralno barvo (nam se dopade topla siva na zgornji fotografiji). Opremite jo z velikimi koleščki, ki mizi dodajo nekaj industrijskega šarma, za večjo funkcionalnost pa na mizico položite še kos stekla.

Viseča postelja

Si želite, da bi vas postelja vsak večer prijetno zazibala v spanec? Za visečo posteljo ne potrebujete posebnih pogojev, le dovolj trdno stropno ploščo nad vami, nekaj stropnih vijakov in močne vrvi. Med seboj povežite vsaj štiri palete, ki ste jih predhodno primerno obdelali (če se želite izogniti nadležnim trskam v koži in vzmetnici, je brušenje nujno!), jih obesite pod strop in nanje položite ležišče.

Zelena stena

Košček narave lahko v svoj dom prinesete tudi z zeleno steno. Preden palete pritrdite na zid, je potrebno zagotoviti primerno zaščito vseh konstrukcijskih elementov prostora. Zid in tla primerno hidroizoliramo in poskrbimo za odvodnjavanje odvečne vode. Palete še v vodoravnem položaju zapolnemo s substratom in vanj posadimo rastline, nato pa vse skupaj zaščitimo z drobno mrežico, ki bo substrat obdržala na mestu. Izberite rastline, ki dobro uspevajo v senci in za svojo rast ne potrebujejo dosti vode – najprimernejše so sočnice, trave in praproti.

Eleganten delovni kotiček

Ta projekt nas je prepričal s svojim edinstvenim izgledom. Tri palete na vsaki strani podpirajo mizo, hkrati pa služijo kot odlagalna površina. Ta veličastna delovna miza vaših obiskovalcev prav gotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Romantična gugalnica

Za konec pa smo pripravili še preprost projekt, za katerega potrebujete samo dovolj močno drevo in nekaj metrov vrvi. Z romantično gugalnico, ki jo lahko ustvarite v enem popoldnevu, bo vaša jesen še čudovitejša.