Kakšno senčilo izbrati, da se zavarujete pred bleščanjem in radovednimi pogledi v notranjost vašega doma, hkrati pa imate sami še vedno lahko neoviran pogled navzven? Predlagamo moderno, elegantno in več-funkcijsko Screen senčilo, ki se različnim okenskim odprtinam in arhitekturnim rešitvam prilagaja kot kameleon.

»Screeni so edinstveno senčilo, primerno za hiše, večje objekte in tudi terase. Z njim istočasno senčimo ali zračimo prostor, preprečujemo segrevanje prostora in smo obenem zaščiteni pred vdorom insektov. Omogočajo nam zasebnost pred zunanjimi pogledi v prostor, obenem pa ohranjajo zunanjo svetlobo. Pozimi nam s svojim izolativnim učinkom segrevajo prostor, poleti pa nam omogočajo prijetnejšo klimo v prostoru,« pravijo pri podjetju Senčila Medle, ki velja za vodilnega proizvajalca Screen senčil v Sloveniji.

Dva tipa tkanin

V nasprotju z roletami ali žaluzijami, ki senčijo in ščitijo s trdnimi lamelami, je bistvena značilnost Screen senčil ta, da je med okvir senčila napeta tkanina, izdelana iz steklenih vlaken in PVC materiala. Tkanina je lahko dveh vrst – screen ali soltis – pri čemer so screen tkanine izdelane tako, da nitke plastificirajo že pred tkanjem, so negorljive in zelo stabilne, saj so odporne na UV žarke ter temperaturne spremembe. Soltis tkanine pa so plastificirane po tkanju. Na tkanini tako nastane izredno tanka 0.32 mm debela plastična prevleka, ki omogoča dodatno zaščito. S perforirano strukturo oziroma luknjicami odvajajo toploto in preprečujejo efekt tople grede; odbijajo kar do 97 odstotkov sončnega sevanja. 

Sončna očala vašega doma

Poleg več kot 50 različnih barv tkanin, s katerimi lahko ustvarite prijeten svetlobni efekt v posamezni sobi ali se prilagodite zunanjim arhitekturnim značilnostih doma, denimo barvi fasade ali okenskega okvirja, je zelo pomembno tudi to, da so tkanine Screen senčil različno prepustne. To omogoča, da lahko posamezne prostore v vašem domu ali poslovnem objektu senčite glede na lastne potrebne in želje: od popolne zatemnitve (z 0 %,) ter 1 %, 3 %, 5 %, ali 10 % zatemnitvijo. V spalnici lahko tako ob spuščenem platnu izberete popolno zatemnitev in se zavarujete pred svetlobo iz ulice. Za dnevno sobo lahko izberete 5 % ali 3 % prepustnost tkanine, v poslovnem prostoru pa 1 %, da preprečite bleščanje svetlobe na ekranu.

Trije modeli, nič plapolanja v vetru

Čeprav je glavni del Screen senčil tkanina, ste lahko glede njihove stabilnosti in plapolanja v vetru povsem brez skrbi. Za vse tri vrste Screen senčil (ZIP, jeklenica in podometni) velja, da je tkanina napeta in z lahkoto zadrži sunke vetra, hkrati pa zaradi antistatičnega premaza preprečuje še nabiranje prahu in zato omogoča lažje čiščenje.   

  • ZIP: Značilnost ZIP Screen senčila je, da platno teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga v vsakem položaju. Sistem zadrge prav tako onemogoča prehod insektov v prostor. Aluminijasta kaseta v velikosti 10 x 10 cm se vgradi na zunanjo stran okna.
  • Jeklenica: Screen model z jeklenico je primeren za senčenje večjih steklenih površin, kot so terasna vrata in steklene stene. Primeren je tudi za senčenje oken, vrat in zimskih vrtov z zunanje strani. Platno se pomika po napetih jeklenih kablih na vsaki strani, kar omogoča boljše zračenje prostora.
  • Podometni zip: Podometni model deluje na principu modela ZIP, s tem da je vgrajen v objekt. Primeren je predvsem za nove stavbe in večje adaptacije. Kaseto in stranska vodila lahko v celoti integrirate in montirate še pred izdelavo fasade ali skupaj z okni. To omogoča tudi odlično toplotno izolacijo.

Del pametnega doma

Kako pa Screen senčilo upravljate? Čeprav so ta senčila lahko zelo velika, izdelujejo jih namreč tudi do velikosti 40 m2, je upravljanje sila enostavno. Preprosto in pametno jih lahko premikate s pritiskom na stikalo, z mobilno aplikacijo ali senzorji. Mobilna aplikacija prinaša nadzor nad senčili kjerkoli že ste, medtem ko zunanji senzorji za vreme skrbijo za zaznavanje zunanjih razmer in dviganje oziroma spuščanje senčila glede na moč vetra, obsežnost padavin in zunanjo svetlobo.

»Screen senčila predstavljajo sedanjost in prihodnost senčenja. Njihov minimalističen izgled objektu prinaša sodoben videz, ki se z različnimi barvnimi kombinacijami prilagaja stavbi in njeni okolici. Napredna platna pa varujejo steklene površine pred vetrom, prahom, dežjem in močno svetlobo,« zaključujejo pri Senčilih Medle, kjer za Screen senčila nudijo odlično svetovanje, natančno izmero, strokovno montažo in servis. 

Več informacij o Screen senčilih dobite na spletni strani ali pri strokovnjakih iz Senčil Medle, kjer vam z veseljem odgovorijo na vsa dodatna vprašanja.

Sponzorirana vsebina