Geberit, vodilni inovator na področju sanitarne tehnike, je ponovno naredil korak naprej pri zagotavljanju najvišje kakovosti bivanja: tokrat s celovito rešitvijo talnega ogrevanja.

Geberit je podjetje s skoraj stoletje in pol dolgo tradicijo v oblikovanju sanitarnih izdelkov. Letos pa je razvil novost, ki širi njihov nabor produktov tudi izven kopalnice. Na trg pošiljajo Geberit Volex, inovativen sistem talnega gretja, ki skrbi za toplotno udobje v celotnem stanovanjskem prostoru. Od drugih, podobnih sistemov se loči z inovativno možnostjo upravljanja temperature v različnih prostorih, tudi brezžično. 

Talno gretje: več toplotnega ugodja za nižjo ceno

Za razliko od ostalih načinov ogrevanja je pri talnem gretju bolj optimalen prenos temperature od tal do stropa, s čimer lahko prihranimo med 10 in 12 % letnih stroškov za ogrevanje (primerjava z radiatroskim ogrevanjem). Zaradi velike ogrevalne površine sistem deluje z občutno nižjo temperaturo, prav tako pa nam nudi večjo svobodo pri opremljanju prostorov, saj v njih ni vidnih grelnih teles.

Geberit Volex

Pika na i: Celovit sistem upravljanja in merjenja bivalnega ugodja

Geberit Volex ponuja celovit sistem, ki poleg napeljave za površinsko ogrevanje in hlajenje vsebuje še upravljalca temperatur v obliki ločene sobne enote in glavne regulacijske enote. Slednji lahko dodate več modularnih enot za doseganje optimalnega temperaturnega režima in delovanja. Inovativna digitalna sobna enota pa poleg regulacije temperature ponuja še merilce vlage v prostoru, osvetlitve prostora in zračnega tlaka ter s pomočjo meritev napoveduje vreme. Na voljo je tudi brezžična izvedba, ki omogoča lažjo vgradnjo in še bolj udobno upravljanje.

Tako kot za vsak svoj izdelek so tudi za sistem Geberit Volex opravili obsežne analize in številne preizkuse, kar zagotavlja najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti. Predstavitev sistema je potekala na čudoviti historični lokaciji Žičkega dvora na Mariborskem Lentu, ki je tudi Geberitov referenčni prostor, saj je na nedavno prenovljeni lokaciji vgrajenih veliko njihovih izdelkov, med njimi najsodobnejša stranišča in seveda novi sistem talnega ogrevanja Volex.

Več informacij: Geberit

Fotografije: Geberit