Spalnice že dolgo niso več le intimni prostori za spanje. Spremenile so se v osebna svetišča, ki odsevajo posameznikovo osebnost in slog. Posvečamo jim vedno več pozornosti, in ker želimo biti v koraku s trendi, tudi raziskujemo, kako bomo spalnice urejali v prihodnje. Svetovalci iz Lesnine razkrivajo, da bodo v njih svoje mesto zagotovo dobili zelena barva, narebreni detajli (oziroma pohištvo z lamelami), čim višji posteljni okvirji, oblazinjena vzglavja in inovativne tehnike osvetljevanja. Poglejmo podrobneje.

Narebreno pohištvo: minimalistična estetika

Eden najvidnejših trendov pri oblikovanju spalnice je vedno več tako imenovanega narebrenega pohištva. Elegantne linije lamel ustvarjajo minimalističen in sodoben videz, pojavljajo pa se tako pri omarah in posteljnih okvirjih kot drugih kosih spalničnega pohištva in celo pri stenskih oblogah. Prostoru dajo pridih modernosti, hkrati pa tudi ustvarijo občutek odprtosti. Zaradi preprostih linij in vsestranskosti so rezkane površine odlična izbira za ljudi, ki iščejo čisto estetiko.

Zelena: pomirjujoča in osvežujoča barva

Zelena je bila že zadnjih nekaj let pomemben barvni trend pri oblikovanju spalnic, njena priljubljenost pa še kar narašča. To je vsestranska barva, ki lahko vzbuja občutek umirjenosti in živahnosti, odvisno od izbranega odtenka. Mehka, zamolkla zelena ustvari spokojno vzdušje, svetlejši odtenki zelene pa lahko vaši spalnici dodajo osvežujoč in energičen utrip. Zelene so lahko stene, posteljnina ali pa dekorativni elementi – vse to pričara v prostoru tudi pridih narave.

Višje postelje: povzdignite svoj spanec

Postelje z nizkim okvirjem se vse bolj umikajo kraljevsko privzdignjenim posteljam. Višje postelje namreč ne nudijo le bolj razkošnega občutka, ampak pripomorejo k lažjemu leganju v posteljo in vstajanju z nje, priskrbijo pa tudi dodaten prostor za shranjevanje pod njimi. Slednje je zlasti praktična rešitev za majhne prostore.

Oblazinjena vzglavja: udobje in eleganca

Ne samo višje postelje, vse bolj priljubljene postajajo tudi oblazinjene postelje oziroma vsaj oblazinjena vzglavja. Za uporabnika to pomeni več udobja, zvečer lahko naslonjen na vzglavje bere knjigo ali se preprosto sprošča, ne da bi ga tiščalo pri vratu. Oblazinjena vzglavja so na voljo v različnih materialih, barvah in teksturah, zaradi česar jih lahko povsem individualno prilagodite svoji spalnici.

Osvetlitev spalnice: ravnovesje funkcionalnosti in prijetnega ambienta

Še bolj kot do zdaj, bo v prihodnje pomembna kakovostna osvetlitev spalnice. Ta namreč zahteva celovit pristop oziroma kombinacijo ambientalne in funkcionalne razsvetljave, ki je ključna za ustvarjanje udobne in vabljive spalnice. Centralna stropna luč je lahko viseča, saj to deluje bolj razkošno. Če je le mogoče, pa spalnične luči povežite v sistem pametnega doma, saj tako lahko prilagajate svetlost in barvno temperaturo, ki ustreza vašim potrebam in razpoloženju.

LED-luči v vzglavjih in garderobnih omarah

Veliko revolucijo so v spalnico prinesli LED-trakovi, ki jih velja tudi v prihodnje dobro izkoristiti. So praktičen dodatek v omarah, saj olajšajo iskanje želenega oblačila ali modnega dodatka, izjemno priljubljeni pa so tudi vgrajeni v posteljna vzglavja ali pod posteljne okvirje. Z LED-trakovi torej v letu 2024 ne gre skopariti!

Naravni materiali

Enako velja pri izbiri materialov za spalnice. Prevladujejo naj naravni, zlasti lesa ni nikoli dovolj. Naj gre za parket, lesene posteljne okvirje ali leseno pohištvo, les v prostor prinese toplino in brezčasno kakovost. Različne vrste lesa, kot so hrast, bor ali oreh, ponujajo različne odtenke in vzorce, ki ustrezajo različnim slogom oblikovanja. K lesu lahko v spalnici kombinirate še druge naravne materiale, kot so steklo, kamen, bombaž, lan, volna in juta. Slednja je imenitna za preproge, ki spalnici dodajo teksturo in pridih rustikalnega šarma.

Ni potrebnega veliko truda, da bi se v svoji spalnici počutili sproščeno. Vse pohištvo in dodatke zanjo dobite v Lesnini.

Sponzorirana vsebina