Hiša je ogledalo človekove duše. Zato ne preseneča, da je poklicnega didžeja, ki je zaslovel z mešanjem glasbe, očarala hiša, v kateri je notranja oblikovalka nanizala pravo mešanico arhitekturnih slogov in barv.

Alex Pall, član z grammyjem nagrajenega dueta The Chainsmokers, ki si je svetovno slavo prislužil s skladbami, kot so Don’t Let Me Down, This Feeling, Paris, All We Know …, je pred nekaj leti na Hollywood Hillsu kupil hišo, zgrajeno v tridesetih letih preteklega stoletja. Obnovili so jo v osemdesetih in nato še enkrat v devetdesetih letih preteklega stoletja. Takrat je dobila industrijski pridih, kar je navdušilo glasbenika.

Za opremljanje svoje nove nepremičnine je Alex najel profesionalno pomoč. In takrat se je v hiši zgodila prava čarovnija: notranja opremljevalka Peti Lau je dodobra izkoristila dejstvo, da ima glasbenik rad izzive in da ima bogato zbirko umetnin. Ustvarila sta svojevrstno rezidenco, v kateri kraljuje eklekticizem.

Prvi je bil oranžni kavč

Še preden je oblikovalka stopila v hišo, je Alex v dnevno sobo namestil oranžno žametno zofo in stene oblepil s tapeto z naravnim zelenim motivom. Lauova se je odločila ohraniti ta džungelski motiv in ga nadgradila s klubsko mizico, izdelano iz naravnih materialov, ter okrasnimi blazinami v živalskih in plemenskih vzorcih.

Paleta oranžnih, zelenih in modrih odtenkov na sliki Hassana Hajjaja, v katerem Lauova vidi nekakšnega maroškega Andyja Warhola, se ponavlja na psihedelično razmetanih okrasnih blazinah blagovne znamke Silken Favours in turški vintage preprogi, položeni čez večjo preprogo iz jute. Lauova pravi, da se s klasično antično preprogo lepo stabilizira pestro barvno dogajanje v prostoru.

Iz neskončne radovednosti se je rodil aristofreak

»Zdelo se mi je, kot da je eklekticizem vgrajen v to hišo,« pravi Peti Lau, v Izraelu rojena Američanka kitajsko-vietnamskih korenin. Mednarodno priznano notranjo oblikovalko so v preteklem desetletju projekti vodili v Los Angeles, London in Brighton v Veliki Britaniji, Koh Samui na Tajskem ter v Indijo in na Mauritius. Neskončna radovednost in želja po raziskovanju sta jo na koncu pripeljali v New Yorku, kjer zdaj živi in dela.

Svoj prepoznavni oblikovni slog je Peti Lau poimenovala aristofreak. Nanj je precej vplivala njena ljubezen do umetnosti, potovanj in različnih življenjskih slogov; navdihe izraža z eklektičnimi barvami, vzorci in teksturami, s katerimi v vseh prostorih zlahka ustvari romantično vzdušje.

Mešanje desetletij in barv

V hiši na Hollywood Hillsu je notranja oblikovalka zelo samozavestno zmešala desetletja in barve ter v posamezne prostore vključevala različna dela iz Pallove velike zbirke sodobne umetnosti. Prav s tem pristopom je zagotovila, da se zdijo prostori med seboj močno povezani, čeprav se je dela sprva lotila z drugačnim ciljem. »Menila sem, da bo najbolje, če se bom opremljanja vsakega prostora lotila tako, kot bi šlo za popolnoma drugo, edinstveno okolje,« nam je zaupala.

Jedilnica je prostor izrazitih kontrastov, tudi kuhinja je zelo neobičajna. Zlasti v večernih urah so neonske luči in psihedelične barve tiste, ki poskrbijo za posebne učinke.

Glavno spalnico, ki je nekoliko bolj umirjena in opremljena tudi s klavirjem, zaznamuje šarm starega sveta, prirejen za moderno življenje. Spalnica za goste pa je živobarvna kot le kaj.

Eden od najljubših lastnikovih prostorov je zasebni glasbeni kotiček, v katerem so združeni spominki, glasbila in osvojena priznanja.

Bondovska komoda

Med edinstvenimi detajli v Pallovi dnevni sobi je komoda Monocles blagovne znamke Essential Home, ki so jo navdihnili filmi o Jamesu Bondu. Ohišje in tanke noge komode so izdelani iz trdega orehovega lesa, njena vrata pa iz pozlačene medenine z zanimivim vzorcem različno velikih krožnih odprtin, kar ji daje prepoznaven značaj. Monocles je krasen primerek za vse ljubitelje retro pohištva v slogu petdesetih in šestdesetih let preteklega stoletja in se čudovito poda v eklektično stanovanje.

Med rastlinami in kamni

V zavetju hiše je mogoče posedeti tudi ob pravem drevesu, a v čisto posebnem ambientu. Aristofreak z eklektičnimi barvami in šarmom starega sveta pa ni omejen zgolj na interier, temveč je oblikovalka svoj prepoznavni slog uspešno prenesla tudi na bivalni vrt, v katerem se bo glasba dua The Chainsmokers zagotovo zapisala med kamne.

Fotografije: Essential Home