Sodobno zasnovana hiša ponuja dom, ki je lep na pogled ter hkrati zagotavlja vse elemente brezskrbnega udobja in popolnega sožitja z naravo. Predstavljamo vam eno od takšnih, ki vam lahko v trenutku zleze pod kožo.

Čudovita stanovanjska hiša na Koroškem že na prvi pogled ni običajna. Po obliki je sicer dvokapnica, vendar je stilizirana in očiščena vseh odvečnih elementov, kar ji daje moderen videz. Zasnovana je racionalno s preprostim volumnom in dobro vidnimi detajli. Stavbni ovoj je iz različnih materialov, od kontaktne fasade, lesa, stekla do vlaknocementa, ki kraljuje na strehi. Prav vlaknocementna ravna kritina pripomore k dodatni razgibanosti hiše. Njena temna barva odlično sovpade z belim ometom in lesenim delom fasade, uravnoteženo kompozicijo objekta pa zaključita vhod in nadstrešek za avto.

Hiša je postavljena tako, da parcelo deli na dva dela, in sicer na vhodni del s prometno površino ter na bivalno dvorišče z zelenico in bazenom nasproti. Slednje ponuja družini zavetje pred vsakdanjim stresom, mirno in intimno atmosfero za sprostitev v prostem času in udobno družinsko življenje. Vanj se usmerjajo vsi bivalni prostori, medtem ko je proti cesti hiša bolj zaprta, lahko bi tudi rekli, da obrača hrbet javni prometni površini.

In zakaj so se investitorji svoj dom odločili odeti ravno v vlaknocmentne plošče? Razlogi so preprosti, saj gre za zelo vsestranski izdelek, ki je na voljo v različnih formatih, oblikah in barvah, ki se med seboj odlično kombinirajo. S tem omogočajo še tako edinstvene rešitve, ki jih snujejo arhitekti. Plošče navdušujejo s sodobnim videzom, ne nazadnje pa so primerne tudi za energijsko varčne objekte, kot je stanovanjska hiša na Koroškem.

Poleg estetske funkcije imajo vlaknocementne plošče tudi kar nekaj funkcijskih prednosti: so trdne in obstojne, paroprepustne, negorljive in odporne proti vremenskim neprilikam (tudi zmrzali).

Strešne in fasadne plošče Swisspearl iz podjetja Eternit Slovenija so namenjene oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb in prizidkov ter objektov, ki potrebujejo prenovo strehe ali fasade. Plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka, ravna kritina, strešne plošče Structa, fasadne plošče ter izdelki za urejanje vrta in okolice) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju ter k naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

  • Arhitektura: D+ Studio za arhitekturo in oblikovanje: Drago Cerjan u.d.i.a.
  • Vrsta kritine: Vlaknocementna ravna kritina Swisspearl DP 400×600 VN 6510
  • Leto izgradnje: 2019/2020

Fotografije: AABO, Matej Lozar

Sponzorirana vsebina