Če ste se ravnokar vrnili s počitnic in ste s seboj prinesli školjke, pesek, kamenčke ali naplavljen les, lahko letošnje morske spomine kreativno uporabite. Školjke in druge predmete, ki ste jih nabrali na plaži, lahko na več načinov uporabite pri dekoraciji vašega doma. Okrasni detajli v morskem slogu vas bodo spomnili na vaš najljubši morski kotiček in dom navdihnili s poletno svežino. Nas so pri ustvarjanju navdušile morske zvezde.

Jedilna miza

Mizo dekorirajte v mornarskem stilu in ustvarite harmonijo modro-belih krožnikov, skodelic, kozarcev, jedilnega pribora in dekorativnih predmetov. Z malo truda boste jedilnico polepšali s pravim mediteranskim pridihom.

Obešalnik

Z malce domišljije in kreativnosti lahko iz predmetov, ki ste jih našli v bližini morja, izdelate uporaben obešalnik. Leseno desko obarvajte modro, nanjo pričvrstite kljukice in čeznje nalepite morske zvezde. In že imate v predsobi zanimiv stenski obešalnik!

Slika

Morske zvezde različnih velikosti temeljito očistite in prebarvajte z različnimi modrimi odtenki. Razporedite jih po platnu ali tršem kartonu in dobro prilepite. Sliko lahko po želji uokvirite. Če ste s počitnic prinesli lepo fotografijo, lahko morske zvezde nalepite na okvir za fotografije.

Stojalo za papirnate serviete

Večje morske zvezde lahko uporabite tudi kot držalo za papirnate serviete. Ta bo lepo dopolnil v morskem stilu okrašeno mizo.

Namizni tekač

Mizo v kuhinji lahko pogrnete z namiznim tekačem, ki ga krasi potisk morskih zvezd. Nanj postavite barvno usklajene kozarce, steklenice in svečnike s čajnimi lučkami. Bodite ustvarjalni z namiznim dekorjem!

Držalo za zavese

Poživite dnevno sobo ali spalnico z držalom za zavese v obliki morske zvezde. Morski okras, ki ste ga prinesli z letošnjih počitnic, vas bo nanje spominjal vse leto.

Pogrinjek

Motiv morske zvezde na pogrinjku vas bo v mislih popeljal na večerjo ob morju. Stilsko in barvno ga uskladite s krožniki, kozarci, servieti in ostalo dekoracijo, da bodo kot celota ustvarili morsko vzdušje.

Dekoracija sredi dnevne sobe

V dnevni sobi osvežite najopaznejšo polico ali klubsko mizico tako, da nanjo postavite dekoracijo z morskim motivom. Steklene vaze napolnite s peskom modre barve, školjkami, morskimi zvezdami, steklenimi kamenčki,… Za bogatejši učinek dodajte še več dekorativnih predmetov v turkizno modri barvi.

Lanterna

Pesek ali mivko, ki ste jo prinesli iz vaše najljubše plaže, stresite na dno lanterne. Nanj položite školjke, korale, morske zvezde in okrasje v obliki sider, mornarskih vozlov in podobno. Za piko na i postavite svečo z vonjem po citrusih.

Brisače

Najpreprostejši način, da v kopalnici ustvarite morski pridih, je izbor brisač z motivom morskih zvezd. Drobni dodatek, ki bo pričaral vzdušje oaze za razvajanje.

Blazine

Okrasne blazine posute z morskimi zvezdami ponujajo veliko možnosti za popestritev bivalnega prostora. Nepogrešljive so v dnevni sobi kot dodatek k sedežni garnituri, v kuhinji ali na vrtu.

Držalo za brisače

Zanimiv kos, ki bo v kopalnici ustvaril morski poudarek, so tudi držala za brisače, ki jih krasijo morske zvezde.

Stenska dekoracija

Stara odslužena vesla oščetkajte s krtačo, da odstranite mivko in umazanijo. Nato jih obrusite in prebarvajte z različnimi modrimi odtenki. Pritrdite jih na steno in povežite z morskimi zvezdami. Dekoracija, ki ste ji dali svojo osebno noto!

Detajl v kopalnici

Lesena košarica s predmeti, ki smo jih našli na obali, ne sme manjkati niti v kopalnici. Podoba prostora bo v hipu drugačna.

Cvetlični lonec

Na bližnje police postavite sobne rastline v cvetličnem lončku, ki ste ga polepšali z vrvjo in morsko zvezdo. Zemljo okoli rastlin zakrijte s steklenimi kamenčki, ki spominjajo na bisere, ali z manjšimi kamenčki zanimivih oblik.

Stenska ura

Tisti z več ročnimi spretnostmi lahko iz školjk in morskih zvezd ustvarite unikatno stensko uro. Le domišljiji in kreativnosti pustite prosto pot!

Še več idej….

Vir fotografij: Pinterest