Praznika, ki ga tako ali drugače zaznamujejo nageljni, tudi letos ne bomo praznovali brez rož. A tokrat predstavnicam nežnejšega spola raje namenimo nekaj veliko boljšega, kot je odrezan cvet, ki se po enem tednu v vazi posuši. Podarimo stol, ki bo uporaben še leta, v okras pa ne samo mizi, ampak kar celotnemu ambientu!

Pomlad je tisti letni čas, ki ga zaznamujejo rože. Narava na spektakularne načine po tihi zimi zopet oživi in se odene v prelepe barve. Naj vzcveti tudi naš dom, bodisi v vrtnicah, tulipanih, narcisah ali marjeticah – seveda v obliki pohištva!

Temna eleganca

Italijanska oblikovalka Carla Tolomeo je za romantične duše oblikovala elegantne sedežne elemente, ki prostoru vdahnejo luksuz. Večinoma so v temnejših odtenkih, vse pa krasijo velike vrtnice v predelu naslonjala.

Šopek

Rože so krhke in mehke. Ti dve lastnosti odlikujeta tudi stole, ki jih je oblikoval Yoshioka Tokujin in ki spominjajo na šopke s tisočimi pisanimi cvetlicami. Cvetni lističi nudijo udobno in mehko sedalno površino, v domu pa ustvarijo romantično atmosfero.

Primerno za večje prostore

Ta žametni fotelj v obliki vrtnice je primeren za večje dnevne sobe. Oblikovali so ga v studio Bonluxat, kjer so želeli ustvariti naslanjač, ki bi bil videti glamurozen, hkrati pa bi ga bilo enostavno premikati. Ker je na koleščkih, ga res lahko zapeljete kamorkoli.

Hubiskusni bum

Kdor želi začutiti toplino in udobje mehkobe, naj si predstavlja, da sedi v takšnem hibiskusu. Gre za delo oblikovalca Kennetha Cobonqueja, dolgi cvetlični listi so iz mikrotkanine, prišiti na sedalo z jeklenim podstavkom.

Tulipan

Nizozemska je dežela tulipanov in nič nenavadnega ni, da od tam izvirajo tudi stoli v obliki tulipanovega cvetu. Oblikovalec Pierre Paulin je ustvaril serijo mini tulipanov, kot je poimenoval svojo kolekcijo stolov. Sicer niso dišeči kot tulipani, se jim je pa vseeno težko upreti.

Vir: Homedit

Foto: Pinterest