Vila v italijanskem Vareseju je lep primer osredotočenosti na detajle, upoštevanja prednosti novih tehnologij ter visoke stopnje prilagajanja željam in zahtevam lastnikov.

Umirjena in ubrana

Ti so si želeli individualne obravnave in pri Lumarju naleteli na odličen odziv. Skupaj z arhitektom in ekipo drugih strokovnjakov so zasnovali elegantno, vzdolžno obliko dveh geometrijskih kvadrov različnih velikosti – spodaj večjega in zgoraj manjšega, podaljšenega naprej v balkon, ki hkrati spodaj omogoča povečano pokrito teraso.

Takšna oblika podolgovate hiše modernih linij je primerna za zemljišče večjih dimenzij. Po eni strani je enostavna, po drugi pa tovrstna arhitektura omogoča kar najboljši izkoristek notranjih prostorov, medtem ko navzven deluje nevsiljivo, umirjeno in ubrano.

Sodobna, a minimalistična

Na skoraj 200 kvadratnih metrih bivanjske površine, ki se razprostira v dveh etažah, ponuja hiša vso možno udobje celotni družini. V pritličju se nahaja 75 kvadratnih metrov velik in odprt dnevni prostor, ki je razdeljen na dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo. Dnevni prostor se preko velikih drsnih vrat odpre in poveže s teraso, s katere se, prav tako kot z balkona v nadstropju, ponuja čudovit pogled na bližnjo okolico.

S tehnologijami prihodnosti

Poleg izvrstne arhitekturne zasnove se vila ponaša z izbrano opremo, ki odraža željo po toplem in prijetnem domu, hkrati pa tudi s številnimi visokotehnološkimi rešitvami, saj ima ob prezračevanju in pametnih inštalacijah vgrajeno tudi sončno elektrarno.

Ovoj zgradbe zagotavlja odlično toplotno zaščito, zato so toplotne izgube minimalne in ustrezajo konceptu izjemno učinkovitih nizkoenergijskih  hiš, ki so posebej znane po tem, da se pozimi ne ohlajajo in poleti ne pregrevajo, zato je v njih vedno prijetna klima.  

Vsekakor gre za dom, ki bo svojim lastnikom skozi celotni življenjski cikel nudil visoko kakovost bivanja in nizke obratovalne stroške.