Ko so omare nabito polne in tudi v garaži zmanjka prostora, je eden najboljših kotičkov, kjer še lahko najdete mesto za shranjevanje, postelja. Pod njo je ogromno prostora, ki ga lahko zapolnite s predali, škatlami, kovčki ali s trajno vgradno rešitvijo.

Star predali niso za odpad

Če razmišljate, da bi se znebili starega predalnika, raje kar takoj opustite to namero. Vzemite predale, jih po potrebi prebarvajte in na spodnji strani opremite s koleščki. Tako dobite imenitne mobilne pod-posteljne shranjevalne enote.

Prozorno

Trpežne, pravokotne plastične škatle so primerne za shranjevanje sezonskih oblačil in posteljnine. V njih ostanejo stvari čiste, ni nabiranja prahu, prozorna plastika pa omogoča dobro preglednost. Ročaji so prikladni, da škatlo lažje potisnete pod posteljo in izvlečete ven.

Kovček

Investirajte v dober kovček, ki je po dimenzijah primeren za pod posteljo. Ker kovčki skoraj vedno pridejo s ključavnicami, boste v njih lastnino imeli varno zaklenjeno in nedostopno drugim, če seveda tako želite.

Dvižno

Dvižne postelje so pogruntavščina 1A. Sploh za majhne spalnice, kjer primanjkuje shranjevalnih površin. Pod takšno posteljo lahko shranite vraga in pol ali si celo organizirate pravi garderobni prostor.

Vgradno

Seveda je pametno že ob samem nakupu postelje razmišljati vnaprej in kupiti takšno, ki že ima vgrajene predale pod ležiščem. To je daleč najbolj elegantna in nemoteča rešitev.

Za vzglavjem

Če postavitev postelje ne omogoča, da izkoristite prostor pod njo, ga morebiti lahko za vzglavjem. Police in izvlečne ozke omarice so prikladen prostor za shranjevanje knjig.

Foto: Pinterest