Ročno oblikovani, dizajnerski in unikatni. Taki so vrtni izdelki iz vlaknocementa, ki so v surovem stanju izdelani ročno in oblikovani z veliko občutljivostjo, dokler ne nastanejo zelo ekspresivne in obstojne mojstrovine. Vsak od njih predstavlja na svoj način enkraten primerek in nosi osebni podpis oblikovalca.

Vrtni izdelki podjetja Swisspearl imajo dolgo zgodovino. Legendarni vlaknocementni material je bil že leta 1912 uporabljen za izdelavo prvega vlaknocementnega cvetličnega elementa. Zaradi odpornosti proti vremenskim vplivom, trpežnosti in velike stabilnosti je ta material odlična izbira za uporabo na prostem. V 50. letih prejšnjega stoletja je švicarski arhitekt in oblikovalec pohištva Willy Guhl oblikoval znani stol Loop Chair, pravo oblikovalsko klasiko. Od takrat so oblikovnost vlaknocementa odkrili tudi številni drugi oblikovalci. Rezultat je edinstvena zbirka vrtnih in drugih dizajnerskih izdelkov – od cvetličnih korit do sedežnih elementov, miz, svetilk, polic in drugih.

Material

Lahek in nezlomljiv, neprepusten za vodo, vzdržljiv, odporen proti zmrzali in ognju ter naraven. Skupina Swisspearl skupaj z oblikovalci in arhitekti razvija inovativne izdelke po meri, za rešitve zasebnih in javnih prostorov, interierje in prostore na prostem. Narava je raznolika in edinstvena. Edinstveni vrtovi, površine na prostem in izvirne oblikovalske ideje zahtevajo cvetlična korita ter elemente, ki so izdelani po meri. Prav lahka oblikovnost materiala v surovem stanju omogoča unikatno oblikovanje glede formatov in velikosti.

Enosed

Enosed je med novejšimi kosi pohištva, ki jih podjetje Swisspear Slovenija ponuja za vrt in zunanje površine. Sedežni element slovenske arhitektke in oblikovalke Tine Rugelj prepriča s preprosto silhueto in modernim dizajnom.

Enosed je del kolekcije zunanjega pohištva Concrete Garden, ki je od Oblikovalskega društva Slovenije prejela nagrado za najboljši dizajn pohištva leta 2013. Objavljena je bila v številnih mednarodnih medijih, kot je Financial Times, CNN Style pa jo je izbral med deset najboljših oblikovalskih izdelkov leta 2015. Kolekcija razkriva drugo plat betonske estetike, preoblikovanje hladnega materiala v elegantne oblike in tanke predmete v močne strukture. Oblika enoseda izkorišča edinstvene lastnosti vlaknocementa: tankost, minimalno okroglost in trdnost materiala. Enosed je izdelan z levim ali desnim naslonom za roke. Obe različici je mogoče združiti v dvosed.

Birdy

V Swisspearlovem prodajnem programu lahko najdete več oblikovalskih predmetov, različnih namembnosti. Eden od njih je tudi izdelek Birdy, gnezdilnica za male jamske ptice. Ta izdelek ima pomembno vlogo pri ohranjanju in podpiranju biotske biodiverzitete.

Mold lamp

Michel Charlot je oblikovalec, ki ga navdihujejo industrijske rešetkaste svetilke in starinski videz. Viseča svetilka Mold je prav zaradi različnih vzorcev razpok, ki nastanejo med obdelavo kot papir tankega vlaknocementa, edinstvena in pritegne marsikateri pogled.

Vlaknocementni izdelki za vrt in design iz podjetja Swisspearl Slovenija ter vsi drugi strešni in fasadni izdelki  (Valovitka®, ravna kritina, strešne plošče Structa in fasadne plošče) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju ter naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

Fotografije: Swisspearl, Klemen Ranzinger

Sponzorirana vsebina