Največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah, ki gosti kar 580 podjetij iz 32 držav, bo odprt do torka, 7. 3., do nedelje, 12. 3. 2017.

Na sejmu Dom se vsakoletno predstavijo inovacije na področju gradbeništva in obnove, pa tudi izbrana oprema za dom in vrt. Nanj se odpravite, če načrtujete prenovo, energetsko sanacijo ali novogradnjo, ter izkoristite sejemske popuste.

Da bi lahko kar najbolje izkoristili sejem Dom, se nanj odpravite z vprašanji, načrti, popisi in predračuni

Ne glede na fazo gradnje oziroma prenove, v kateri ste, na sejmu Dom izkoristite brezplačen nasvet strokovnjakov mreže EN SVET ter Gradbenega inštituta ZRMK, ki vam bodo olajšali posamezne odločitve pri izbiri tehnologije, materialov in načina izvedbe. S posameznimi podjetji in izvajalci se boste lahko dogovorili za sejemske ugodnosti, primerjali predstavljene sisteme ter se pozanimali o izdelkovih tehničnih specifikacijah. Arhitekt, ki bo na voljo za brezplačna stanovanja, pa vam bo odgovoril na vprašanja o zasnovi hiše, postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja in stroški, povezanimi z novogradnjo. Ne pozabite imeti s seboj načrta – komunikacija bo lažja in natančnejša.

V središču letošnjega sejma bo učinkovita raba energije

Z vse strožjimi evropskimi direktivami na področju gradnje nizkoenergijskih in ničenergijskih stavb sejem Dom vsakoletno pripravlja izobraževanja in svetovanja na temo energijske učinkovitosti. Lahko se boste pozanimali o konkretnih elementih energijsko učinkovite gradnje, ki jo predpisuje Pravilnik PURES, na voljo pa bodo tudi podatki o letošnjih subvencijah Eko sklada.

Koledar predavanj in svetovanj na temo energijske učinkovitosti lahko najdete tu.

Najkvalitetnejši izvajalci in proizvajalci bodo letos še posebej izpostavljeni

Uspešne proizvajalce in izvajalce boste letos lažje prepoznali, saj jim bodo na otvoritveni slovesnosti podeljene posebne nagrade – Znak kakovosti v graditeljstvu bo podelil Gradbeni inštitut ZRMK, nagrado Priljubljeni izvajalec storitev pa portal VseStoritve.com. Vsekakor ne zamudite te priložnosti, da se z vsemi najboljšimi izvajalci pogovorite o vaših projektih, jih prosite za strokovno mnenje in se z njimi morebiti dogovorite za sodelovanje, s katerim boste – garantirano – zadovoljni. 

Se vidimo na sejmu Dom! Več informacij glede dogodka lahko najdete na www.sejemdom.si.