Od skritih predalov za igrače do površin za pisanje s kredo. Za vaše najmlajše smo poiskali 30 kombinacij mizice in stola.

Kam posesti malčka, ki je še premajhen za standardno pisalno mizo, rad pa bi ustvarjal, risal, se igral in bil kreativen v čisto svojem namiznem kotičku? Rešitev je otroški set, ki ga sestavljajo miza in eden ali več stolov. Resda imajo takšni seti običajno kratek rok uporabnosti, saj so večinoma narejeni za otroke med 3 in 6 letom starosti, vseeno pa so to vendarle 3 leta, ki jih ne smemo zanemariti z vidika otroške ustvarjalnosti. Mizica, prilagojena otrokovi višini in morda z dodatkom shranjevalnih površin, s premazom za pisanje s kredami ali vgrajenimi ploščami za postavljanje lego kock, je nepogrešljiva. Poleg tega je ponudba tovrstnega pohištva res velika in ni težko najti nekaj cenovno in stilsko primernega za vsak dom.

S površino za pisanje s kredami

Naj bo z barvicami po papirju ali s kredami kar po mizi. Otroci radi rišejo in mizica naj jim to omogoči na čim več različnih načinov. Zelo dobrodošlo je, da so pisala shranjena nekje v bližini, morda v predalu pod zgornjo ploskvijo ali v lončku.

S papirjem

Ko malčka popade potreba po kreativnosti, mu bo najbolje služila miza, ki nudi številne aktivnosti. Obvezno naj vključuje tudi rolo papirja, najbolje zvitega nekje ob strani ali pod zgornjo ploskvijo.

Plastično

Plastični set lahko malčki uporabljajo v interjerju ali zunaj. Običajno je narejen iz vodoodpornega polipropilena, živahnih barv in je peresno lahek, da ga lahko dvignejo tudi otroci. V primerjavi z lesenim pohištvom, ki je dražje, a bolj trpežno, ga je enostavneje čistiti in vzdrževati.

Klasično

Najbolje se je odločiti za nevtralno mizico, ki bo preživela trenutne otroške muhe in popularne risane junake. Prednost dajte raje kakovostnemu pohištvo, od katerega bodo otroci imeli še največ. Gladko obdelan les mizice in stolov, ki spominjajo na pomanjšamo odraslo jedilno garnituro, deluje prav sofisticirano. Takšen set bo prehajal iz generacije v generacijo.

Če nameravate mizo in stolčke kupiti ločeno, je treba prej preveriti, da so kompatibilni. Predvsem bodite pozorni na višino enega in drugega ter na to, da se bodo stoli lahko neovirano pospravili pod mizo.

Foto: Ikea, Pinterest