Radio televizija Srbija je odkupila pravice za predvajanje 24 oddaj Ambienti iz leta 2017. S predvajanjem bodo pričeli prihodnje leto na kanalu RTS 3.

Oddaje o prenovah domov in svetovanju o njihovi ureditvi so v svetu zelo priljubljene. V njih gledalci potešijo svojo radovednost, ker lahko pogledajo v tuje stanovanje in dobijo ideje, kako prenoviti in opremiti lasten dom. Oddaja Ambienti je prva slovenska avtorska oddaja, ki televizijskemu občinstvu prinaša domače primere opremljanja in prenove domov, pozornost pa namenja tudi izstopajočim javnim objektom, vrtovom in ureditvam okolice. Ambiente spremljajo številni slovenski gledalci, privlačnost formata oddaje pa so prepoznali tudi na RTS-u.

Ob podpisu pogodbe o nakupu pravic za predvajanje 24 oddaj Ambienti je dr. Tatjana Ćitić, pomočnica izvršnega direktorja za razvoj RTS-a, povedala: »Oddaje o življenjskem slogu in sodobnih trendih pri urejanju doma so vsebinsko izjemno privlačne. Koncept oddaje Ambienti se ujema s programskim konceptom našega kanala RTS 3, ki se med drugim ukvarja z arhitekturo in kulturo bivanja. Ambienti po našem mnenju spadajo med najkakovostnejše domače in tuje oddaje o umetnosti in kulturi. Odkupljene so oddaje iz leta 2017, na sporedu pa bodo v začetku naslednjega leta