Le malo je materialov, ki bi bili tako trpežni in vsestransko uporabni, kot je kerrock. V kuhinji ga največkrat srečamo kot delovno površino ali stensko oblogo, v kopalniški prostor vstopa v obliki kadi in umivalnikov, sicer pa ga najdemo tudi v bolnicah, laboratorijih, na letališčih, fasadah in celo na ladjah. Ko ga boste od bližje spoznali, ga boste tudi sami z veseljem povabili v svoj dom.

Kompozitni material

Kerrock je kompozitni material, narejen iz boksita pridobljenega aluminijevega hidroksida in polimer akrila ter je na trgu poznan kot trpežen in večen material. Arhitekti in oblikovalci ga preprosto ljubijo, pravijo mu material prihodnosti, saj je topel in prijeten na dotik, sodoben in poleg tega doda vrednost prostoru; naj bo to v interjerju ali eksterierju.

Prednosti

Toliko pozitivnih lastnosti, kot jih ima kerrock, boste težko našli drugje. Gre za antibakterijski material, ki preprečuje razrast bakterij in je varen za neposreden stik z vsemi vrstami hrane. Je ekološki in skladen z okolijskimi standardi, omogoča večkratno recikliranje ter ne vsebuje hlapnih organskih snovi. Prav tako je neporozen, UV odporen in kar je za marsikoga bistveno: enostaven je za čiščenje. Čeprav tekočina ne more prodreti vanj, je najboljše, da razliti madež s kerrocka takoj obrišete z mehko krpo. Madež sperite s toplo vodo in za čiščenje uporabite tkanino iz mikrovlaken in običajni detergent ali čistila, ki se uporabljajo v gospodinjstvu. Vedno čistite s krožnimi gibi. Ob takšni negi bo kerrock lep in kot nov dolga desetletja.

Enostaven za kombiniranje

Kerrock je na voljo v kar 99 barvah in efektih (granitni, marmor, terrazzo …) ter je tudi zato izreden ustvarjalec estetike in funkcionalnosti. Kombinirate ga lahko z lesom, kovino, steklom ali ostalimi kompozitnimi materiali. Zaradi enostavne obdelave ga lahko oblikujete in obdelujete praktično na vse načine, ki jih premore domišljija.

In kje v vašem domu bo kerrock še posebej dobrodošel? Brez njega gotovo ne gre v kuhinji in kopalnici, lahko pa se nenazadnje odločite tudi za kerrock prezračevano fasado, ki pozimi preprečuje izgubo toplote, poleti pa vzdržuje optimalne klimatske razmere v notranjih prostorih.

Stenska obloga iz kerrocka.

V kuhinji vas bodo navdušile stenske obloge in delovne površine (pulti, kuhinjski otoki…) iz kerrocka, katerih največja odlika je ta, da so brez spojev, trpežne, odporne na praske in jim niti zob časa ne pride do živega.

Kerrock se odlično odreže tudi v kopalniškem prostoru. Ima certifikat o proti-drsnosti, kar pomeni, da je idealen za uporabo pri kopalnih kadeh, tuš kadeh. Najpogostejša uporaba je za kopalniške umivalnike, ki so po njegovi zaslugi oblikovno moderni in zadovoljijo še tako zahtevnega kupca.

O tem se lahko dodatno prepričate z obiskom spletne strani www.kerrock.si, kjer so podrobno predstavljeni uporabnost, odpornost, enostavno čiščenje, lep videz in oblikovalske možnosti kerrocka. Na stavbi ali v njej – kerrock je ustvarjen, da navduši!