Sveče so precej podcenjene na področju dekoracije doma. Da, ko ugasnete luči, so vir svetlobe, in če kupite dišeče, oddajajo čudoviti vonj. Vendar ustvarjajo tudi romantiko in sproščeno vzdušje. Ne glede na to, v katerem prostoru jih boste prižgali, bodo poskrbele za bolj topel, prijeten ambient – za vas in vaše goste.

Kuhinja

Postavite sveče v kuhinjo in jih prižgite za romantično večerjo. Uporabite različne barve in oblike, ki se ujemajo z modernim ali »vintage« stilom vašega pohištva, postavite jih na jedilno mizo ali si celo omislite lestenec, v katerega položite večje število sveč.

Kopalnica

»Grozd« različno visokih sveč v kotu bo prava osvežitev za kopalnico. Izberite sveče iz svetlejšega voska, če imate temno keramiko, in obratno. Kombinirate jih lahko tudi z barvo stene. Ali pa jih razporedite po tleh oziroma robu kopalne kadi, preden se potopite v kopel.

Spalnica

Najbolj romantično vzdušje sveče ustvarijo v spalnici. Dajte jih na okensko polico, mizo za ličenje ali na omaro. Sploh v hladnih, modernih spalnicah so nepogrešljive, saj poskrbijo za patino, pridih starinskosti in topline.

Dnevna soba

Družinska druženja bodo še prijetnejša in pristnejša, če boste začinili ambient s svečami. Postavite jih na klubsko mizo, na regal ob televizor (vendar ne preblizu!), vstavite jih v lanterne in položite na tla. Ali pa jih za spremembo prižgite v pravem ali imitiranem kaminu.

Balkon, terasa, zimski vrt

Zimski večer na balkonu zna biti nekaj čudovitega, če prižgete sveče. Uporabite svojo ustvarjalno žilico in naredite dekoracijo iz sveč, ki vas bo razveseljevala čez hladne mesece, pa čeprav jo boste občudovali le skozi okno.

Preddverje

Nenazadnje pa ne pozabite niti na predsobo oziroma hodnik. Povabite goste v svoj dom v spremstvu dišečih sveč. Vonj, ki ga oddajajo, in topli plameni so najboljši način, da jim zaželite dobrodošlico!

Fotografije: Pinterest