Notranja oblikovalka Jessica Gersten je za svojo stranko, ki je po poklicu oblikovalka nakita in kuratorka, dobila nalogo ustvariti minimalistično hišo, ki jo bo zaznamovala bela barva. Ustvarila je veliko več, kot to. Dom, ki je trdno prizemljen, preko pristnih materialov, kot sta kovina in kamen, povezan z naravo, v notranjosti pa prepleten s srebrnimi in zlatimi elementi in zen energijo.

Hiša stoji v okrožku Tenefly, New Jersey, ter je že zaradi geometričnih kubusov videti veličastno, po zaslugi tople, nevtralne barvne palete pa vseeno domačno in spokojno. »Želeli smo doseči močan zemeljski učinek, tesno povezanost z naravo in to je čutiti v vsaki sobi,« pove notranja dizajnerka Gersten in pojasni, da je investitorka hotela posnemati tudi arhitekturo njej ljubega turističnega resorta Amangiri v puščavi Utah.

Prostori so vsi po vrsti zelo čutni, udobne zofe kar vabijo k posedanju, prav tako k sebi mami zunanja loža, ki se jo jeseni in pozimi lahko zapre s screen senčili in ogreva. Tapeta z vodoravnim črtastim vzorcem po stenah dnevne sobe ustvarja občutek, kot da se nahajate v poklopni školjki, sicer pa prostor zaznamujejo še dodatki iz medenine in črnega kositra, ki delujejo zelo dinamično in hkrati salonsko.  

V kuhinji se lepo dopolnjujejo sivo bež površine, poudarjene z omaricami visokega sijaja, in svetila znamke van den Akker.

Kopalnici sta dve, ena je v temnejših odtenkih in druga svetlejša; v slednji lahko družina uporablja tako tuš kabino kot prostostoječo kad, ki kraljuje sredi prostora.

Preplet materialov vrhunec doseže v sodobni jedilnici, kjer se mat površine srečajo z lestencem iz poliranega niklja, medenine in brona, glamur dodata parket, položen v ribjo kost, in jedilna miza za 12 oseb, piko na i pa prinese zidani kamin.  

Usnjeni stoli spominjajo na slog 70. let prejšnjega stoletja.

Ker je notranja arhitektka Gersten v svoj poklic vstopila iz modne industrije, kjer je delala skupaj z Ralphom Laurenom in Giorgiom Armanijem, je v celotnem domu čutiti njen skrbno izpiljen občutek za barvno usklajenost, teksture, celo količinsko uravnoteženost med trdimi in mehkimi kosi opreme. Pa tudi izbrani tekstilni dodatki, zlasti preproge, zavese in oblazinjenja, izžarevajo njen smisel za estetiko, ki pa ji nikakor ne manjka uporabnosti. Dom kot nalašč za človeka z oblikovalsko dušo!

Notranja oprema in fotografije: Boca do Lobo