Naj dekoracija te zime: cvetlične čebulice v plašču iz voska

Čebulice v vosku boste vzljubili takoj, ko vam povemo, da tudi cvetijo. Zahtevajo pa minimalno nego, le na lep okrašen krožnik jih položite.

Foto: Dehner

Čebulice v vosku so nov trend na področju sobnih rastlin. Največkrat gre za čebulice amarilisa oziroma vitezove zvezde, kot mu radi rečemo po slovensko, lahko pa si seveda omislite tudi čebulice drugih rož.

Njihova posebnost ni le vosek, ampak to, da cvetličarji čebulice pred voskanjem obdelajo s posebnimi hranilnimi dodatki, ki omogočajo, da rastlina začne cveteti in da to cvetenje traja vse od 3 do 6 tednov.

Pomembno je tudi, v kakšen vosek jih pomočijo. Če je vosek prevroč, se bo čebulica poškodovala in posušila, pri premrzlem vosku pa rezultat ne bo lepa, gladka, enakomerna plast.

Voskast plašč da čebulici poseben čar, sploh če so mu dodane bleščice ali metalik delci. Ponuja pa ta sobni trend še eno pomembno prednost: čebulic ni treba zalivati, saj so pod voskom praktično vsa hranila za rast in cvetenje.

Kot rečeno lahko čebulice postavite na lep dekoriran krožnik, brez skrbi, da bi se vam prevrnile. Ali pa zanje kupite posebne spiralne podstavke, ki skrbijo, da rastlina stoji naravnost in pokončno.

Prejšnji članekSodoben družinski dom, ki bdi nad vinogradi
Naslednji članekAnja Slapničar: glineni izdelki z identiteto izvornega kraja
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje