Čebulice v vosku boste vzljubili takoj, ko vam povemo, da tudi cvetijo. Zahtevajo pa minimalno nego, le na lep okrašen krožnik jih položite.

Čebulice v vosku so nov trend na področju sobnih rastlin. Največkrat gre za čebulice amarilisa oziroma vitezove zvezde, kot mu radi rečemo po slovensko, lahko pa si seveda omislite tudi čebulice drugih rož.

Njihova posebnost ni le vosek, ampak to, da cvetličarji čebulice pred voskanjem obdelajo s posebnimi hranilnimi dodatki, ki omogočajo, da rastlina začne cveteti in da to cvetenje traja vse od 3 do 6 tednov.

Pomembno je tudi, v kakšen vosek jih pomočijo. Če je vosek prevroč, se bo čebulica poškodovala in posušila, pri premrzlem vosku pa rezultat ne bo lepa, gladka, enakomerna plast.

Voskast plašč da čebulici poseben čar, sploh če so mu dodane bleščice ali metalik delci. Ponuja pa ta sobni trend še eno pomembno prednost: čebulic ni treba zalivati, saj so pod voskom praktično vsa hranila za rast in cvetenje.

Kot rečeno lahko čebulice postavite na lep dekoriran krožnik, brez skrbi, da bi se vam prevrnile. Ali pa zanje kupite posebne spiralne podstavke, ki skrbijo, da rastlina stoji naravnost in pokončno.

https://www.pinterest.se/pin/325877723039017501/