O ODDAJI

Oddaje o prenovah domov in svetovanju o njihovi ureditvi so v svetu zelo priljubljene. V njih gledalci potešijo svojo radovednost, ker lahko pogledajo v tuje stanovanje, in dobijo ideje, kako prenoviti in opremiti lasten dom. Pri nas lahko gledamo le oddaje tujih produkcij. V njih predstavljajo sisteme gradenj, ki jih pri nas ne izvajamo, in pri prenovah uporabljajo izdelke, ki so skladni z življenjskimi navadami v tujih okoljih. Te oddaje so za nas sicer zanimive, vendar bolj malo uporabne, zato smo prepričani, da bo nova oddaja Ambienti, narejena v domači produkciji, pritegnila in navdušila gledalce.

Kaj boste v oddaji zanimivega izvedeli?

V vsaki oddaji predstavimo hišo, ki je zanimiva z vidika arhitekture, umeščenosti v prostor, opreme… in stanovanje, ki odstopa od povprečja ter prikažemo, kako je nastajalo. Predstavljamo uporabne izkušnje pri obnovah prostorov, svetujemo, na kakšne načine je mogoče urediti delovni prostor, pozornost pa namenjamo tudi izstopajočim javnim objektom, vrtovom in ureditvam okolice hiše.

Komu je oddaja namenjena?

Oddaja bo zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo opremiti ali prenoviti dom, ki radi prenavljajo sami in iščejo ideje za majhne in stroškovno sprejemljive spremembe doma, za tiste, ki nameravajo graditi, želijo pogledati v sosedovo stanovanje ali izvedeti kaj več o sodobnih smernicah opreme in gradnje ter o ureditvi okrasnega vrta

O voditeljih

Skozi prispevke nas v oddaji vodi priljubljeni voditelj Boštjan Romih. Boštjan in novinarji Jasna Marin, Anja Prusnik in Stane Sušnik obiskujejo hiše in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkrivajo domiselne arhitekturne rešitve.