Sara Peternel – Krajinska arhitektka

Ko sem bila majhna, se je to odražalo z lovljenjem metuljev in pletenjem cvetnih venčkov, zdaj pa imam to srečo, da je moje delo ustvarjanje privatnih in javnih odprtih površin, da lahko košček narave pričaram tudi v vašem vrtu.

Po maturi na Škofijski klasični gimnaziji sem diplomirala na Biotehniški fakulteti, smer Krajinska arhitektura, kjer sem bila izbrana za najboljšo študentko v svojem letniku. Med študijem sem se dodatno izobraževala v slikarskem in tehničnem risanju, del študija pa sem opravila v Združenih državah Amerike, na univerzi Utah State University, kjer sem za svoje delo prejela priporočila profesorice, kanadske krajinske arhitektke Caroline Lavoie.

Soudeležila sem se tako domačih kot mednarodnih natečajev, samostojno sem sodelovala pri natečaju za grafičnega oblikovalca za Dijaško skupnost Ljubljana, kjer sem zasedla 1. mesto. Tekom študija sem kot študentka delala v arhitekturno-projektivnem biroju ARHITEKT, krajinsko-arhitekturnem biroju AKKA, leta 2005 pa sem začela sodelovati s podjetjem MT Cvek, kjer sem načrtovala in strankam svetovala glede urejanja okolice.

Po diplomi sem se podala na samostojno pot, tekom let pa sem sklenila partnerstvo s strokovnjaki iz različnih področij, s katerimi vam lahko ponudim celotno izvedbo vašega vrta.

Področje delazunanja ureditev, celovita storitev načrtovanja in izvedbe na enem mestu (inženiring)
LokacijaMestni trg 33, 4220 Škofja Loka
Telefon040 46 36 26
E-poštasara.peternel@gmail.com
Spletna stranwww.sp-studio.si

Misel, ki nas navdihuje?

Pustimo odtis narave tudi v vašem vrtu!

Naše storitve

Svetovanje: Včasih ni potrebno veliko, da se stvari sestavijo skupaj. Dober nasvet, zanimiva ideja in nekoč najbolj neugleden del vrta dobi novo podobo, novo priložnost. Pa saj si jo tudi zasluži!

Načrtovanje: Svojega vrta ne prepustite naključju – z dobrim načrtom si ustvarite vizijo za prihodnost. Ni potrebe, da se vse izvede naenkrat – glavno da vemo, kaj nas čaka in kako do tja. Počasi se daleč pride, kajne!

Izvedba: Če bo vaš vrt ostal samo na papirju, ne boste imeli prav nič od njega! Najprej bomo rokave zavihali mi, nato pa tudi vi – in prav je tako!

Sara Peternel

Izpostavljena dela

En vrt, tri terase

Lastnika 300 m2 velikega vrta v Idriji sta imela zelo jasne želje: želela sta ohranitev treh starih jablan, štiri dvignjene grede za pridelavo zelenjave, veliko bivalno teraso in letno kuhinjo. Kakšen vrt je nastal, izveste tukaj.

Vhod za kralja

Vrt odlikuje odprta travnata površina, ki daje čutiti svobodo in odprtost travnika. Na robove trate so umeščeni nasadi grmovnic, trav in trajnic. Nasadi so v rožnato-rdečih odtenkih ameriškega slamnika pa do modro-viola odtenkih sivke in perovskie.

Oddih na morju

Občutek za estetiko, pozornost za detajle in veliko trdega dela je pripeljalo do čudovitega vikenda s pravljičnim vrtom.

Vrt za dobro družbo

Lastnika tega čudovitega vrta sta si zaželela veliko letno kuhinjo, saj rada gostita prijatelje in družino. Da bo druženje še toliko prijetnejše smo dodali še bazen in velike lesene terase za sončenje.

Hiša in vrt v hribu

Ta vrt je malo divji. Brežina za hišo je premoščena v dveh nivojih, tako da se nam odpre prostor, hkrati pa dobimo zelenjavno gredo. Zgornji rob brežine se zaključi v zemljanko, ki je v resnici vkopana savna in strojnica bazena…

Vrt za užitek

Moderno zasnovana hiša je narekovala videz vrta, ki je izčiščen, a kljub vsemu dinamičen in zanimiv. Zvezda vrta je bazen, tu pa sta še manjša letna kuhinja in velika terasa za druženje s prijatelji.

Vrt z bazenom

Lastniki starejše gorenjske hiše so se odločili, da bodo njeno okolico kompletno in kvalitetno preuredili. Nastali so štirje zunanji ambienti, vsak ob svoji stranici hiše, a glavna atrakcija je zahodni vrt ob bazenu. Več na povezavi