Spremembe prinesejo razgibanost v vaš vsakdan, razveseljujejo in delujejo pozitivno. Že čisto majhne lahko popolnoma spremenijo tudi vaše bivanje. Nov nanos barve, okrasni detajl, moderen kos pohištva, nova razporeditev v sobi … možnosti je res veliko. In prav pozimi, ko ste več časa med štirimi stenami, lahko eksperimentirate. Da se boste bolje počutili, vnesite v dom več topline in mehkobe, ustvarite domač objem pred neugodnimi vremenskimi razmerami.

Bordo rdeča

Toplino lahko v dom prinesete z izbiro močnejšega barvnega odtenka, kot je bordo rdeča. V to fantastično barvo pobarvajte eno od sten, če se vam zdi preveč intenzivna za večje površine, pa jo izberite samo za detajle v sobi: preoblecite vanjo okrasne blazine, omislite si bordo pleteno odejo ali mehko preprogo v tej kraljevski barvi.

Temno modri detajli

Čeprav za modro pravijo, da je hladna barva, lahko v temni različici učinkuje toplo. Brez težav jo lahko vključite v vse prostore: z njo ustvarite udobje v dnevni sobi, razkošje v spalnici ali urejenost v kuhinji. Posebej imenitne so velike površine v modri barvi, ljubitelji umirjenosti pa se lahko zadovoljite tudi z manjšimi detajli; od posameznih kosov pohištva, tekstilnih prevlek do okrasih predmetov.

Naravni materiali

Naravni materiali so dobra ideja v vsakem letnem času. Posebej dobrodošli so v zimski sezoni, ko vnos več lesenih elementov, okrasnih detajlov iz narave in drugih naravnih tekstur v trenutku ustvari bolj toplo atmosfero. Pletene košare, lesene police brez barvnih premazov, različne rastline ali okrasne veje so del vsakega naravnega dekorja.

Kombinacija oranžnih tonov

Kombinacija različnih toplih barv ustvari prijeten ambient, ki kar kliče k druženju. Toni oranžne barve vas pogrejejo v trenutku, ko stopite v prostor. Prednost dajte mat odtenkom, ki so bolj umirjeni in šarmantni od svetlečih.

Kovinski dodatki

Metalik detajli se dobro ujamejo z belo in sivo barvo ter ustvarijo luksuzni videz prostora. Kovinski okvirji slik, svetila ali stoli s kovinskimi nogami bodo s svojo prisotnostjo pritegnili pogled in poskrbeli za eleganco. Klasični zlati in srebrni se je pridružila še bakrena, ki omogoča veliko barvnih kombinacij. Pomembno je samo paziti, da so kovinski poudarki usklajeni, sicer bi se izključevali.

Fotografije: Pinterest