Radiatorji še zdaleč niso iz mode. Prav nasprotno, postajajo vse bolj dizajnerski in priljubljeni v sodobnem notranjem oblikovanju, saj ponujajo tako praktične rešitve ogrevanja kot tudi estetske izboljšave ambienta. Na primer radiatorji TUBES Radiatori, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, so v primerjavi s klasičnimi radiatorji edinstvene grelne napeljave, ki zagotavljajo toploto v vaših bivalnih prostorih, hkrati pa služijo kot privlačni okrasni detajl v prostoru.

»Pri izbiri radiatorja je treba upoštevati velikost prostora, potrebe po ogrevanju, energetsko učinkovitost, estetske preference in druge dejavnike,« pravijo pri podjetju Remih Ogrevalna tehnika, kjer vam lahko pomagajo pri izbiri in namestitvi radiatorjev za izpolnitev vseh vaših potreb. Poleg bolj poznanih vrst radiatorjev, kot so cevni, panelni in konvektorski, opozorijo še na vse bolj priljubljene dizajnerske in dekorativne radiatorje, saj so ti prava popestritev prostora. Na voljo so v različnih oblikah, barvah in vzorcih, da se zlahka prilagodijo slogu vsakega ambienta. Imajo pa še kup drugih značilnosti in prednosti.

  • Vsestranskost: Dizajnerski radiatorji so na voljo v številnih oblikah, velikostih in slogih, kar vam omogoča, da izberete radiator, ki se popolnoma poda vašemu notranjemu dekorju. Ne glede na to, ali imate raje minimalističen, industrijski videz ali bolj klasičen slog, obstaja dizajnerski radiator, ki bo ustrezal vašim željam.
  • Raznolikost materialov: Dizajnerski in okrasni radiatorji so izdelani iz različnih materialov, vključno z jeklom, aluminijem, steklom ali celo kamnom. Ta vsestranskost materialov omogoča oblikovalcem, da ustvarijo radiatorje, ki se brezhibno prilegajo vsakemu prostoru, ne glede na to, ali gre za sodoben bivalni prostor, tradicionalni dom ali industrijski loft.
  • Inovativne oblike: V nasprotju z običajnimi radiatorji pogosto nekonvencionalne oblike in konfiguracije. Od elegantnih navpičnih reber do vodoravnih vzorcev v obliki valov so ti radiatorji lahko tako umetnina kot funkcionalen vir ogrevanja.
  • Možnosti prilagajanja: Številni proizvajalci dizajnerskih radiatorjev ponujajo možnosti prilagajanja, kar vam omogoča, da izberete barvo, zaključek in velikost, ki se najbolje ujema z vašo notranjo opremo. Ta personalizacija zagotavlja, da se vaš radiator neopazno zlije z estetiko prostora.
  • Slog in eleganca: Glavna prednost dizajnerskih radiatorjev je njihova sposobnost, da povečajo vizualno privlačnost vašega bivalnega prostora. Služijo kot osrednja točka in vašemu domu dodajo pridih elegance in prefinjenosti.
  • Prostorsko učinkovito: Dizajnerski radiatorji so pogosto bolj kompaktni od tradicionalnih radiatorjev, zaradi česar so odlična izbira za prostore z omejenimi centimetri. Njihova elegantna zasnova omogoča ustvarjalne možnosti postavitve, na primer namestitev na stene ali vgradnjo v pohištvo.
  • Učinkovito ogrevanje: Čeprav je slog pomemben vidik dizajnerskih radiatorjev, pa ta ne ogroža funkcionalnosti. Zagotavljajo učinkovito ogrevanje, s čimer poskrbijo, da bo vaša soba topla in udobna v hladnejših mesecih. Z napredno tehnologijo lahko ti radiatorji hitro in enakomerno porazdelijo toploto.
  • Energetska učinkovitost: Številni dizajnerski radiatorji so zasnovani z upoštevanjem energetske učinkovitosti. Ponujajo boljši nadzor nad stopnjami ogrevanja, nekatere modele pa je mogoče povezati s sistemi pametnega doma, kar vam omogoča optimizacijo porabe energije in zmanjšanje stroškov ogrevanja.

Inovativen dizajn TUBES Radiatori

Največjo izbiro dizajnerskih radiatorjev v Sloveniji najdete v salonu Remih Ogrevalna tehnika, kjer so med drugim zastopniki radiatorjev TUBES Radiatori, ki so prava paša za oči. Pripišemo jim lahko vse zgoraj navedene lastnosti in prednosti, na trgu pa so že vse od leta 1992, zato se ponašajo tudi z zavidljivo tradicijo pri ogrevalnih rešitvah.
Danes se TUBES ponaša z bogatim katalogom, polnim rešitev, ki ponujajo svobodo izražanja tako arhitektom in oblikovalcem kot končnim strankam. Na voljo je obsežna raznolika paleta radiatorjev, ki omogoča milijone možnosti zaradi različnih modelov in velikosti.

TUBES Radiatori so na voljo v 140 barvnih variantah, 16 galvanskih obdelavah (saten, brušen, svetleč, mat …) in 4 eloksiranih izvedbah (srebrna, titanijevo siva, črna, bronasta). Vsak radiator je lahko popolnoma personaliziran in prilagojen vašim potrebam.

Rezultat sodelovanja z mednarodno priznanimi oblikovalci, kot so Antonia Astori, Matteo Fiorini, Stefano Giovannoi, Elisa Giovannoni, Peter Jamieson, Alberto Meda, Nicola De Ponti, Satyendra Pakhale in Ludovica+Roberto Palomba, je preoblikovanje radiatorjev v elemente arhitekturne strukture, ki zaradi možnosti prilagajanja in modularnosti izžarevajo močno osebnost.

TUBES Radiatori so vse od ustanovitve prejemniki različnih oblikovalskih nagrad (Red Dot Design Award, iF Design Award, Designpreis, BIG SEE Awards, Archiproducts design Award in druge), skoraj vsako leto pa ponudijo novo oblikovno linijo radiatorjev.

Del ekskluzivne kolekcije radiatorjev Elements sta eden najbolj priljubljenih modelov Soho in najnovejši model I Ching.

Model Soho z igro ponavljajočih se modulov spominja na slog klasičnih radiatorjev.‎‎ Narejen je iz aluminijastih profilov, ki so med seboj povezani, na voljo pa je v navpičnih in vodoravnih različicah ter v spremenljivih višinah in širinah.‎ Nizka vsebnost vode – samo 25 % tipičnega tradicionalnega cevastega radiatorja – zagotavlja enak toplotni izkoristek.‎

Model I Ching I pa je dizajnerski grelec za brisače, ki izstopa po minimalizmu in čisti obliki. Mogoče ga je namestiti samostojno ali v več sestavih, vodoravno ali navpično, kar pušča veliko prostora za ustvarjalnost oblikovalca in ustvarja množico kompozicijskih rešitev. Pravzaprav obstaja nešteto odtenkov in velikosti, med katerimi lahko izbirate in jih kombinirate, da ustvarite grafične kompozicije na steni. I Ching grelec za brisače je izdelan iz nerjavečega jekla in je na voljo v električni različici. Nastavljiv je s krmiljenjem na dotik in ga je z brezžičnim termostatom mogoče tedensko programirati.

Več rešitev za ogrevanje svojega doma poiščite v salonu Remih Ogrevalna tehnika, kjer sodelujejo le z uveljavljenimi proizvajalci radiatorjev. Ponujajo vam radiatorje, ki so trajni, energetsko učinkoviti in zasnovani za dolgotrajno uporabo. »Ne glede na to, ali potrebujete preprosto zamenjavo radiatorjev v domačem okolju ali celovito izvedbo zahtevnega projekta, smo vaš partner za vse vaše potrebe na področju ogrevanja. Stopite v stik z nami in nam zaupajte svoje želje ter zahtevnosti projekta. Skupaj bomo našli optimalno rešitev in poskrbeli, da boste zadovoljni s svojimi radiatorji,« sklenejo.

Zakaj bi se zadovoljili z običajnim radiatorjem, ko pa imate lahko eleganten, učinkovit in dizajnerski radiator, ki vašemu ambientu doda pridih umetnosti?

Več: Remih Design

Fotografije: www.tubesradiatori.com

Sponzorirana vsebina