Brez dišeče kave, ki nas zjutraj napolni z energijo in nam da krila, si težko predstavljamo življenje. Enako velja za krhke, hrustljave piškote, spremljevalce decembrskih praznikov. Za nič od naštetega pa ni treba v trgovino ali kavarno. Saj se vendar ve, da so najboljši piškoti domači, enako kava – sploh če prihaja iz kavomata s podpisom Miele.

Popoln užitek

miele

Če si vsako jutro zaželite kave, ki bi vas kar vrgla pokonci in se kosala z najboljšim barmanom, potem vam ne ostane drugega, kot da si omislite kavomat Miele. Lahko vgradnega ali prostostoječega, vsekakor pa takšnega, ki kavna zrna melje sproti in se pohvali še s kopico drugih funkcij:

Enostaven priklop mlečnega sistema

miele

Udobni sistem EasyClick omogoča preprosto vstavljanje oziroma odstranjevanje mlečnega sistema s sprednje strani vrat aparata. Kavni avtomati generacije 6000 imajo poleg poenostavljenega vstavljanja posode za mleko še dodatno novost: posoda je izdelana iz kakovostnega stekla. Poleg lažjega čiščenja ima steklo to prednost, da imate stalen nadzor nad količino mleka v posodi.

Patentiran sistem vrat z odpiranjem cele stranice

miele

Samo pri kavnih avtomatih Miele lahko odprete celotno sprednjo stranico, da imate udoben dostop do odstranljive posode za vodo ali prestreznega pladnja in posode za kavno usedlino.

Avtomatska nastavitev višine centralnega izliva

miele

Edinstvena funkcija CupSensor olajša rokovanje z aparatom generacije 6000. Ta inovacija zazna višino skodelice in pomakne centralni izliv v pravi položaj. Zaradi idealne razdalje ni le preprečeno brizganje napitka, temveč sta zagotovljeni tudi popolna temperatura kave in optimalna kremasta pena. Po pripravi mleka se centralni izliv premakne 1 cm navzgor, da se ne umaže.

Sveža voda za kavo iz vodne napeljave

miele

Poleg kavnih avtomatov s posodo za vodo so na voljo tudi aparati s fiksnim dovodom sveže vode. Prednost teh aparatov je seveda na dlani – redno polnjenje posode za vodo ni potrebno. To vam prihrani čas in zagotovi posebno udobje. Aparate s fiksnim vodnim priključkom lahko po želji preklopite tudi na delovanje s posodo za vodo.

Avtomatsko ogrete skodelice

miele

Vgrajeni grelnik posode, ki se krmili prek kavnega avtomata, avtomatsko ogreje skodelice pol ure pred nastavljeno uro vklopa. Ta patentirani postopek vam omogoča, da kadar koli uživate v optimalnem okusu kave iz ogrete skodelice.

Avtomatsko odstranjuje vodni kamen

miele

In še ena imenitna funkcija, ki je ne gre spregledati: zamudno odstranjevanje vodnega kamna iz prostostoječih kavomatov Miele ni več potrebno, ker to opravijo kar sami. V kartuši na hrbtni strani je sredstvo, s katerim ti aparati samodejno odstranijo vodni kamen. Vsak dan ob uri, ki jo izberete sami. Tako trdovratne obloge vodnega kamna sploh ne morejo nastati. Odvisno od uporabe kavnega avtomata kartuša zadostuje za 7 do 12 mesecev, njena zamenjava pa je povsem preprosta.

Pečice

Tako, kava je skuhana, zdaj potrebujete le še sladki prigrizek. Kaj pravite na praznične kekse? Ali dišeči sadni kruh? Vi samo zamesite testo in oblikujte kolačke, vse ostalo opravi pečica. Sodobne pečice se namreč ponašajo z multifunkcijskim delovanjem, varčnostjo, enostavnim čiščenjem in še bi lahko naštevali. Naj bodo vgradne ali podpultne, glavno je, da se pišejo Miele.

Peka s paro: dodatek vlage za optimalne rezultate

miele

Kombinacija različnih načinov delovanja in vlage omogoča popolne rezultate peke in pečenja. Meso je mehko, sočno in ima okusno zapečeno skorjico, kruh in žemljice pa so kot iz pekarne. Za še večje udobje lahko v načinu delovanja Peka s paro dodatke pare časovno nastavite. Peka s paro se uporablja tudi v okviru različnih avtomatskih programov.

Ergonomična, varna in v celoti izvlečna vodila

miele

Popoln izvlek vodil omogoča, da pekače, rešetke in pekače Gourmet v celoti izvlečete iz pečice, pri čemer v vseh položajih ostanejo stabilni. Tako lahko udobno zalijete meso ali obrnete živilo, ki ga pripravljate, ne da bi se opekli na vroči površini notranjosti pečice.

Brezvrvični termometer za živila

miele

Z merjenjem središčne temperature živila in s prikazom preostalega časa priprave zagotavlja termometer povsem prilagojeno in do stopinje natančno pečenje mesa, rib in perutnine. Nadzorovanje postopka priprave ni več potrebno. Uporaba termometra za živila je zelo enostavna. Posebna prednost: termometer je ves čas na dosegu roke, saj je shranjen v vratih pečice.

Posebne uporabe

miele

V kuhinjskem vsakdanu obstajajo postopki, ki so uspešni le, če je izbrana točno določena temperatura ali če je v notranjosti pečice vzpostavljeno prav posebno okolje.  To velja na primer za vzhajanje testa ali sušenje sadja. Oboje je mogoče izvrstno pripraviti v Mielejevi pečici.

Oprema s prevleko PerfectClean

miele

Veliko sestavnih delov pečice Miele (notranjost pečice, pekači in rešetke) je opremljenih s patentirano prevleko z edinstvenimi lastnostmi proti prijemanju. Tako lahko tudi trdovratno umazanijo brez truda odstranite z malo sredstva za pomivanje in gobasto krpo.

Funkcija Crisp

miele

Nenazadnje pa naj omenimo še funkcijo Crisp. Gre za ciljno zmanjšanje vlažnosti v notranjosti pečice, s čimer se doseže suho okolje. Na ta način jedi dobijo posebej hrustljavo skorjico, denimo pri pomfritu in kroketih. Funkcijo Crisp je mogoče dodatno izbrati v vseh načinih delovanja.

Več: Miele.si