Ustvarjanje ugodnih svetlobnih pogojev v prostoru je zelo pomembno. Poskrbeti moramo za osrednje luči, ki svetijo s stropa, usmerjeno svetlobo, ki pomaga pri delu (bralne luči, luči ob pisalnih mizah) in ne nazadnje še za ambientalno razsvetljavo, ki deluje dekorativno, ustvarja posebno razpoloženje, z njo prostor postane lepši. In ne boste verjeli, takšno ambientalno razsvetljavo lahko ustvarimo tudi s televizorjem. Na primer večina Philipsovih televizorjev ima vgrajeno edinstveno in patentirano tehnologijo Ambilight, ki gledanje televizije naredi še bolj privlačno, doživeto in manj utrujajoče za oči, hkrati pa ustvari eksplozijo barv v ambientu.

Če Philipsovo tehnologijo Ambilight razložimo zelo preprosto, lahko rečemo, da gre za LED sijalke, nameščene na hrbtnem delu ohišja. Svetloba, ki jo oddajajo, se odbija od stene za televizorjem in omogoča popolnoma novo izkušnjo gledanja televizije. Potopili se boste v najbogatejše barve, kar si jih lahko predstavljate, občutek boste imeli, da se je zaslon razširil in povečal.

Ker gre za pametno osvetlitev, pomeni, da ta poteka v realnem času in se prilagaja dogajanju na zaslonu. Slika rdeče puščave bo na vaše stene in notranjo opremo oddajala najtoplejše tone in vam dala občutek vročine, drevesa deževnega gozda pa vas bodo obdala z najbolj svežimi zelenimi odtenki. Intenzivnost svetlobe lahko ob tem popolnoma prilagodite svojemu okusu. Izbirate lahko med 3- ali 4-stranskim sistemom Ambilight ter različnimi prednastavljenimi slogi, od takih z nežnim prilagajanjem do takih, ki z najintenzivnejšim doživetjem dajejo občutek lebdečega televizorja.

Za dosego najboljšega učinka je priporočljivo za televizorjem imeti belo steno (ni pa nujno, referenčno barvo stene je namreč mogoče izbrati v nastavitvah televizorja, s pomočjo katere Ambilight odlično prilagaja svoj svetlobni sij). Od stene naj bo televizor oddaljen od 10 do 15 cm. Pomembno je tudi, da imate okrog stranic zaslona vsaj 40 cm prazne stene, brez pohištva, da se svetloba z zaslona na njej lahko lepo razliva.

Za vsako razpoloženje

Funkcijo Ambilight lahko prilagajate kar med gledanjem vsebin oziroma si izberete način, ki vam najbolj ustreza. Način salonska svetloba predvaja enobarvni svetlobni sij, prav tako nežno, a dinamično svetlobo projicira način standardno. Način živahno sledi akciji na zaslonu, način šport pa poudari dogajanje s še hitrejšim sledenjem dogajanju na zaslonu. Potem sta tu še dva načina, ki se prilagajata igranju videoiger ali glasbi.

Ambilight v načinu igre celotno sobo spremeni v virtualno realnost, ki jo tako doživite še bolj intenzivno. Bogate, živahne barve sledijo dinamiki igre in se prilagajajo vsaki akciji na zaslonu. Če ste do zdaj mislili, da so videoigre popolnoma drug svet, se pripravite, da vas bo Ambilight ponesel še dlje.

Ambilight v načinu glasbe sledi dinamiki ritma in melodije na vašem zaslonu. Tako doživite glasbo, pa naj bo to predvajanje posnetkov s koncerta ali radijskega programa prek izbrane aplikacije, z vašimi ušesi in z očmi. Privlačno doživetje za vse vaše čute je posebej mikavno za glasbene navdušence, ki si želite biti v središču dogajanja.

Tehnologijo Ambilight na televizorjih Philips lahko razširite kar na ves prostor ali celo ves dom. Kupite sijalke Philips hue, ki ustrezajo vsakemu standardnemu grlu za svetilke in se povežejo z Ambilightom na vašem televizorju. Tako lahko ustvarite popoln ambient, ki se ujema s filmom, serijo, igro ali glasbo. Skupaj z aplikacijo Ambilight-hue lahko nadzorujete intenzivnost, način, barve in nastavitve vsake sijalke posebej.

Prednosti tehnologije Ambilight

Ko enkrat okusite tehnologijo Ambilight v praksi, se ji boste pozneje težko odpovedali. To kažejo tudi podatki, saj bi 95 % lastnikov Philipsovih televizorjev verjetno spet kupilo televizor Ambilight, 81 % pa je v to celo povsem prepričanih. Razlogi so jasni:

  • Manj napora za vaše oči. Zaradi svetlobnega sija, ki ga Ambilight ustvarja okrog televizorja, se očesnim zenicam ni treba tako hitro prilagajati spremembam na zaslonu televizorja. Ambilight namreč dramatično zmanjšuje kontrastno razmerje med zaslonom in okoliško svetlobo. To za vaše oči pomeni manj napora, zlasti če je televizor edini vir svetlobe v prostoru.
  • Razširi dogajanje z zaslona. Z dinamičnim svetlobnim sijem “razširi” dogajanje z zaslona na steno za televizorjem, zaradi česar je doživetje med gledanjem bolj realistično in intenzivnejše.
  • Ambientalna osvetlitev. Celoten prostor zapolni s prijetnim vzdušjem, uporablja pa se lahko tudi za osvetlitev prostora brez gledanja televizije. Preprosto uporabite salonski način in izberite želeno barvo. Salonski način se vklopi s pritiskom na tipko za Ambilight, medtem ko je televizor v stanju pripravljenosti.

Televizorji s tehnologijo Ambilight vas bodo preprosto očarali. Dodatne informacije o njih dobite v trgovinah Big Bang po Sloveniji, na spletni strani ali pa na spodnjem videoposnetku:   

Sponzorirana vsebina