Kombinacija črne in bakra je kot ustvarjena za sofisticirane interjerje, v katerih želite impresivno vzdušje. Atraktivna je za kopalnice (črna kad in bakrene sanitarije), v kuhinji (črni otok in bakrene pipe), spalnici (črni zid in bakreno vzglavje) in celo v jedilnici (črna miza in bakreni stoli). Če želite kombinacijo črne in bakra vključiti tudi v svoj dom, lahko to naredite na dramatičen način ali bolj subtilno – kakor vam je ljubše.

Baker prinese v dom sijaj, toplino, glamur, globok oranžen ali nežen pink odtenek ter se lepo ujema z vsemi nevtralnimi barvami in tudi s črno. Poglejmo, kje sta ti dve barvi najlepši par:

V kopalnici

Kot kralj kovin se baker lahko pojavi kjerkoli, najlepše pa gotovo pride do izraza v kopalnici. Vključite ga lahko v obliki radiatorja, pip in prhe, lahko si omislite celo bakreno kad. Za piko na i uporabite črno na stenah ali tleh.

V dnevni sobi ali spalnici

Ko urejate dnevni prostor ali spalnico, si naredite načrt. Uravnoteženost lahko prostoru zagotovite s formulo 60:30:10. To pomeni, da je 60 odstotkov prostora prevladujoče ene barve, 30 odstotkov namenite drugi barvi in 10 odstotkov posameznim poudarkom. V našem primeru bi to pomenilo, da je 60 odstotkov bele, 30 črne (ali temno sive) in 10 odstotkov bakra. Belo lahko nadomestite tudi z nežno roza.

V kuhinji in jedilnici

Baker je kovina, ki se zelo pogosto pojavlja v gradbeništvu. Ker ima dobro toplotno prevodnost je skoraj vedno vključen v centralno gretje, po drugi strani dobro prevaja tudi elektriko, zato ga srečate v električnih inštalacijah. Popularen pa je tudi kot dekorativni element. Ker ima antibakterijske lastnosti, ga nikar ne spreglejte niti v kuhinji. Pulti so zelo lepi in sijoči, če so oblečeni v baker in kombinirani s črnimi omaricami. Vedeti morate, da se bo taka delovna površina sčasoma nekoliko obarvala, a to ji bo dodalo le še dodatno privlačnost patine. Sicer pa baker lahko vključite v kuhinjo v obliki pomivalnega korita, pipe, ploščic ali dekorativne obrobe nape.

Fotografije: Pinterest