Umivalnik je srce vaše kopalnice, zato mora biti izbran skladno z vašim stilom. Za vas smo izbrali paleto sodobnih oblikovalskih rešitev, od elegantnih, minimalističnih, lesenih, kamnitih pa do nenavadnih in drznih.

Kopalniške umivalnike načeloma delimo na vtopljene, prostostoječe, obešene in nadpultne. In čeprav je umivalnik v svojem bistvu le nadomestilo za posodo z vodo, v kateri se lahko umijemo, obstaja v tolikšnih oblikah in materialih, da je lahko prav izbira umivalnika tista, ki najbolj odločno vpliva na stil, izgled in občutek v vaši kopalnici.

Predstavljamo nekaj najlepših in najbolj nenavadnih umivalnikov:

Nadpultni umivalniki: za sproščene askete

Nadpultni umivalniki so v zadnjem času vse bolj priljubljeni zaradi svojega prvobitnega in minimalističnega izgleda: so le posodice na preprostem pultu. Lahko so izdelani iz raznolikih materialov: stekla, keramike, pločevine, kamna ali celo lesa. 

Če se odločite za nadpultni umivalnik, poskrbite, da bo celotna kopalnica opremljena v preprostem, sproščenem in naravnem stilu, kjer je večina kosov prostostoječih ali lebdečih. S tem boste dosegli skladnost in lahkotnost, ki ustreza izbiri umivalnika.

Vtopljeni umivalniki: za ljubitelje elegance

Vtopljeni umivalniki so priljubljeni pri ljubiteljih čistih linij, preprostega vzdrževanja in elegantnih rešitev. Tudi vtopljene umivalnike lahko najdemo v različnih materialih – od lesa, keramike in inoxa – zelo elegantna pa je rešitev s kerrockom, kjer se umivalnik brezšivno poveže s kopalniškim pultom, zaradi česar je njegovo vsakodnevno vzdrževanje enostavnejše.

Viseči umivalniki: za minimalne prostore z maksimalnim učinkom

Viseči umivalniki so primerni predvsem za majhne kopalnice ali dnevna stranišča, kjer razen mila ne potrebujemo odlagačnih površin, ki jih pridobimo s kopalniškim pultom. Poleg zelo osnovnih oblik si lahko tu še posebej damo duška, saj lahko prostostoječi umivalnik zares postane osrednji kos sicer dolgočasne kopalnice. 

Nenavadni umivalniki: za drzne in tiste s smislom za humor

Da pa ne bomo ostali zgolj pri klasičnih izbirah, smo pripravili še izbor bolj nenavadnih umivalnikov, ki so hkrati praktični, zanimivo oblikovani ter nam na obraz narišejo nasmešek.

Fotografije: splet