Rastline so odličen dodatek vsakemu prostoru. Dokazano je, da izboljšajo počutje, filtrirajo zrak in mu dodajo čudovite dišave. Če zaradi pomanjkanja prostora ne morete imeti cvetličnih lončkov na tleh ali okenskih policah, jih dvignite v zrak, obesite pod strop, pritrdite na steno ali okno. Tako vam ne bodo kradli dragocenih kvadratnih metrov, vseeno pa boste lahko uživali v vseh njihovih blagodejnih učinkih.

V obroču

Preprost obroč je imeniten viseči lonec za rože. Moderna izvedba iz medenine se lepo kombinira z vsemi slogi opreme, naj bo tradicionalno ali bolj sodobno.

V vreči

Ni treba komplicirati. Rože lahko posadite v vrečo in jo obesite na strop. Če vam domača različica ni všeč, kupite posebne sadilne vreče, znamke Hean.

Viseče police

Za tak vrtiček potrebujete le nekaj desk, v katere izrežete primerno velike luknje za lončke in par metrov vrvi. Rastline lahko zalivate kar na kraju samem, ali pa vsak lonček posebej vzamete ven in na rastlinah opravite še potrebno nego.

Lestenec

Starinski lestenec lahko mimogrede spremenite v super viseči lonec z rožami. Seveda pa lahko kupite že za sajenje rastlin prirejen lestenec, na primer znamke GlassandbrassCo.

Reciklirani svetilni vložki

Te viseče vaze so narejene iz starih žarnic. Navoj žarnice je odstranjen, enako tudi notranje žičke, da nastane prostor za vodo ali zemljo. Vanjo lahko zasadite manjše rastline in vse skupaj obesite v interjer ali na balkon.

Prisesano na steklo

Ni treba, da lonček visi, lahko je tudi prisesan na okno ali keramične ploščice v kuhinji oziroma kopalnici. Lonček Little Urban Farmers je ravno prave velikosti za zelišča, ki jih imate tako vedno pri roki. Pa še sonca jim ne manjka.

Kot umetniška inštalacija

Velika inštalacija rastlin na steni ni le prelep vrtiček, temveč tudi umetniško delo. Slika je običajno draga in je vedno videti enaka, rože pa lahko zamenjate, kadarkoli si zaželite. Pa še življenje prinesejo v vaš dom.

Večnadstropno

V Ikei lahko kupite modularne viseče posode. Obesite samo eno ali pa niz nadaljujete v več nadstropjih.

Z glavo navzdol

Poskrbite za presenečenje in naredite na obiskovalce vtis – z visečim lončkom Boskke, ki je obrnjen z rastlino navzdol. Tehnologija omogoča, da zemlja in voda ne kapljata/padata na tla, rastline pa odlično uspevajo.

Magneti

Še ena možnost, kako umakniti rastlino s tal in polic na steno, so magneti. Omislite si magnetno steno Urbio in nanjo po navdihu pritrjujte posamezne lončke.

Fotografije: Pinterest