Trend, ki je obnorel svet

Nemogoče se mu je izogniti: iz lani priljubljenih keramičnih ploščic se je letos preselilo na pohištvo, ogledala, tlak in hišni dekor. Govorimo seveda o satovju, ki je navdušilo oblikovalce s celega sveta. Kako ga vključiti v svoj ambient?

2
Tlak z okusom po Mediteranu

Šesterokotne ploščice raznolikih formatov – s premerom od dveh centimetrov pa do metra, z glazuro ali brez, – so zdaj že stalnica v ponudbi salonov s sanitarno opremo. Zlagajte jih v monokromatski paleti s prelivanjem različnih odtenkov. Posebno trendi je, če se tlak na mestih prelije tudi v stensko oblogo, oziroma če je dopolnjen s parketom. Za navdih vzemite obmorske grške, španske in portugalske tlake.
 
Razčlenjeno ogledalo

V veliko satovje zložite več manjših šesterokotnih ogledal. Učinek bo hkrati dekorativen in funkcionalen in prav gotovo bo popestril vašo dolgočasno predsobo.
Knjižna omara z dinamično komponento

Klasične knjižne police na steni svoje dnevne sobe nadomestite s policami v obliki satovja. Police naj bodo funkcionalne – dovolj velike, da lahko na njih postavimo lončnico, vseeno pa dovolj majhne, da lahko iz njih sestavimo čimvečjo kompozicijo.
Dekorativna stenska obloga

Šesterokotniki iz plute, lepljenega lesa, zvočnoabsorbcijskega materiala, kovine… Z njimi zapolnite najbolj izpostavljeno steno v vašem stanovanju in jo s tem zaščitite in poudarite. Stena bo delovala dekorativno sama po sebi, učinek, ki ga bo imela na vaš prostor, pa bo izjemen.
Naredi-sam dekoracija za dom

Izdelajte satovje iz starih zemljevidov, otroških risbic ali fotografij; v obliko satovja zložite posodice za začimbe, organizirajte kopalniške pripomočke… In še in še!
 
Vse ideje smo zbrali na našem Pinterest profilu. 
Prejšnji članekCigare in duhovitost: ljubljansko stanovanje za mladega poslovneža
Naslednji članekMiza Homework – vedno pospravljen ustvarjalni nered
Arhitektka, ki rada izkuša, oblikuje in opisuje lepe prostore. Trenutno v Španiji išče navdih v mediteranski kulturi bivanja, a z veseljem ponudi kak online nasvet za opremo doma. Dosegljiva na spodnjih kontaktih:

2 KOMENTARJI

  1. Pozdravljeni,

    Meni je tole noro všeč. In me zanima kje bi lahko take ploščice kupili za v kopalnico-satje?

    hvala in lp,

Comments are closed.