Trend, ki je obnorel svet

Nemogoče se mu je izogniti: iz lani priljubljenih keramičnih ploščic se je letos preselilo na pohištvo, ogledala, tlak in hišni dekor. Govorimo seveda o satovju, ki je navdušilo oblikovalce s celega sveta. Kako ga vključiti v svoj ambient?

2
Tlak z okusom po Mediteranu

Šesterokotne ploščice raznolikih formatov – s premerom od dveh centimetrov pa do metra, z glazuro ali brez, – so zdaj že stalnica v ponudbi salonov s sanitarno opremo. Zlagajte jih v monokromatski paleti s prelivanjem različnih odtenkov. Posebno trendi je, če se tlak na mestih prelije tudi v stensko oblogo, oziroma če je dopolnjen s parketom. Za navdih vzemite obmorske grške, španske in portugalske tlake.
 
Razčlenjeno ogledalo

V veliko satovje zložite več manjših šesterokotnih ogledal. Učinek bo hkrati dekorativen in funkcionalen in prav gotovo bo popestril vašo dolgočasno predsobo.
Knjižna omara z dinamično komponento

Klasične knjižne police na steni svoje dnevne sobe nadomestite s policami v obliki satovja. Police naj bodo funkcionalne – dovolj velike, da lahko na njih postavimo lončnico, vseeno pa dovolj majhne, da lahko iz njih sestavimo čimvečjo kompozicijo.
Dekorativna stenska obloga

Šesterokotniki iz plute, lepljenega lesa, zvočnoabsorbcijskega materiala, kovine… Z njimi zapolnite najbolj izpostavljeno steno v vašem stanovanju in jo s tem zaščitite in poudarite. Stena bo delovala dekorativno sama po sebi, učinek, ki ga bo imela na vaš prostor, pa bo izjemen.
Naredi-sam dekoracija za dom

Izdelajte satovje iz starih zemljevidov, otroških risbic ali fotografij; v obliko satovja zložite posodice za začimbe, organizirajte kopalniške pripomočke… In še in še!
 
Vse ideje smo zbrali na našem Pinterest profilu. 
Prejšnji članekCigare in duhovitost: ljubljansko stanovanje za mladega poslovneža
Naslednji članekMiza Homework – vedno pospravljen ustvarjalni nered
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih:
2 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
Urša
5 let nazaj

Pozdravljeni,

Meni je tole noro všeč. In me zanima kje bi lahko take ploščice kupili za v kopalnico-satje?

hvala in lp,