Lanskega novembra je ikonični Disneyjev karakter mišek Miki praznoval častitljivih 90 let. In kar nekaj pohištvenih podjetij in oblikovalcev (Ethan Allen, Delta Children, Fermob …) se je odločilo, da ta rojstni dan počastijo s kolekcijami izdelkov za dom s tem slovitim risanim junakom. In ker ga otroci in odrasli obožujemo, smo prepričani, da bo kakšen kos mimogrede našel pot tudi v naše domove.

Miška v rdečih kratkih hlačah in rumenih čeveljcih je Walt Disney javnosti prvič predstavil novembra 1928 v risanki Steamboat Willie. Miki velja za dobrega in poštenega ter potrpežljivega junaka, je pa tudi nagajiv in trmast. Do danes se je pojavil v več kot 100 filmih, postal je junak stripov in video iger, leta 1978 pa tudi prvi risani junak, ki mu je bila posvečena zvezda na hollywoodskem pločniku slavnih.

A ne samo na pločnik, TV ekran, v stripe in na računalniške zaslone, mišek Miki je našel pot tudi v naše domove. Najraje ga imajo otroci v otroških sobah (kot okras na posteljah, stenah, posteljnini, blazinah), v kopalnicah je priljubljen potisk na zavesah za prhanje, v njegovi silhueti so izdelali tudi pohištvo (stole, naslanjače, tabureje), pa luči in stenske ure. Najdemo ga celo v kuhinjah. Znano podjetje La Creuset, ki se ukvarja z izdelavo loncev, kozic in pekačev, je Miki miški posvetilo kolekcijo svojih litoželeznih izdelkov.

Katerega Miki miška iz galerije pa bi vi najraje povabili v svoj dom?

Foto: Pinterest