Leseni stoli se sčasoma razmajajo, olušči se jim barva, raztrga prevleka, na pogled postanejo neprivlačni in razmišljati začnete, da bi se jih znebili. Nikar! Obdržite vsaj enega in mu podaljšajte življenje z novo zaposlitvijo. Spremenite ga v polico ali stenski regal!

Misel, da bi star stol obesili na steno, je morda res nora. Kolikokrat pa vkorakate v kakšno stanovanje in odložite plašč na stol, ki mimogrede visi na steni? Praktično nikoli. In tudi zato so takšni reciklirani kosi pohištva nekaj posebnega, enkratnega, so zagotovilo, da bodo ob pogledu nanje vsi osupnili.

Začnete tako, da najprej poiščete ustrezen star razmajan stol, na katerem ni več varno sedeti. Če želite, ga lahko prerežete na pol ali pa na steno obesite kar celega, obrnjenega pravilno ali na glavo. Pritrdite ga tako, da skozi les zvrtate luknjo in ga z ustreznimi vijaki pritrdite na zid ali pa, če nameravate stol še vseeno kdaj uporabiti za sedenje, raje na steno najprej namestite kavlje in nato nanje obesite stol. In v kakšni vlogi se bo dobro znašel?

Lahko je zunanji regal za rože. Les pobrusite, prebarvajte z barvo, primerno za zunanje razmere in zaščitite z lakom. Obesite ga lahko na vrtno ograjo, fasado ali uto.

Lahko je knjižna polica. Enostavno ob steno naslonite polovico stola, prerezanega po globini, in že imate nove police za odlaganje knjig.

V kopalnici vedno primanjkuje shranjevalnih površin za brisače, toaletni papir in kozmetične pripomočke. Znajdete se lahko s polico iz starega stola, ki ste ga prerezali na pol in mu odstranili noge.

Uporabite stol kot dodatno omaro v hodniku ali vetrolovu. Poleg stola na steni boste potrebovali le še nekaj obešanikov, kamor boste lahko obešali plašče, jakne, šale … Najboljši je tak stol, ki ima med nogami dodatno letev.

Če je stol res v zadnjih zdihljajih in praktično neuporaben, pa vzemite vsaj njegovo naslonjalo. Obesite ga na steno in imejte za odlaganje nakita.  

Foto: Pinterest