Poslovanje vse bolj prehaja v virtualni svet, zaradi česar se hitro spreminja tudi podoba pisarn in delovnih prostorov. Le-ti vse bolj spominjajo na domače dnevne sobe, na kavarne ali na ulični prostor, kar omogoča zaposlenim, da se medsebojno povezujejo, ustvarjajo in učinkoviteje rešujejo svoje delovne naloge.

Enega takšnih sodobnih delovnih prostorov, ki svoj prostorski navidh jemlje v barvitih pisarnah Googla in Appla, je opremila tudi Sportina. Ker bo v njem spodbujala hitrejši digitalni razvoj podjetja, ga je poimenovala Digi Hub. Pisarne so namenjene zaposlenim iz Sportine Group, ki bodo skupaj s strokovnjaki, raziskovalci, podjetniki in organizacijami implementirali nov način vodenja projektov, ki bi kupcem čim bolj olajšal nakupno pot in izbiro najboljšega modnega izdelka ali modne kombinacije.

Največje zgodbe se začnejo v garaži 

Digi Hub-a se je že prijel vzdevek GARAŽA. Največje zgodbe se vedno začnejo v garaži, pa naj gre za svetovne velikane na področju IT, komunikacijskih tehnologij in platform, e-prodaje ali distribucije. Enako se je začela tudi zgodba Sportine Group, v garaži pred 25 leti. Digi Hub je hkrati valilnica nove korporativne kulture, kjer naj prevladajo podjetniški duh, odprtost, kreativnost, učinkovitost, inovativnost, prijateljstvo in zabava.

Prostori so oblikovani kot odprta pisarna (»open office«), ki jo napaja enakomerna naravna osvetlitev. Z reciklažo obstoječih lesenih pregradnih sten so v skupnem prostoru ustvarjeni podambienti, ki omogočajo različne funkcije. Najdemo prostor za sestanke, čajno kuhinjo, kotiček za sprostitev, klepet ipd. ter različne stopnje zasebnosti. Dinamičen sistem predelnih sten gradi podprostore specifičnih velikosti in prehodnosti, ki ustvarjajo posebne ambiente in prostorska doživetja. Reciklirana ogledala na zadnji steni zrcalijo in podvajajo pisarniški prostor. Igriva cmyk barvna shema zaživi kot grafičen prostor z osrednjim elementom t. i. catwalka, kjer vsakodnevno poteka revija kreativnih idej. Odslužena izložbena oprema, ki je obležala v pozabljenih kotih skladišča, je v Digi Hub-u dobila drugo priložnost, da navduši in preseneti.

Skladno z najmodernejšimi trendi v arhitekturi je prostor odprt, kot so odprti tudi ljudje, ki delajo v Digi Hub-u; je poln različnih barv za večjo ustvarjalnost; in skriva številna drobna presenečenja za ljudi, da bi se vsak dan počutili kar najbolje in lahko uresničili svoje ideje in sanje.

Sportina Group med drugim oblači tudi voditelja oddaje Ambienti, Dejana Pevčevića.

Fotografije: Sportina