Ikeino pohištvo brez dvoma velja za enega boljših presekov estetike, uporabnosti in cenovne ugodnosti, zaradi dostopnosti širši množici pa so domovanja širom sveta postala dolgočasno uniformirana. V zadnjem času imajo uporabniki, ki želijo svojim masovno proizvedenim Ikeinim kosom vdahniti nekoliko individualnosti na izbiro široko paleto dodatkov.

Z nekoliko domišljije in ročnih spretnosti se predelave pohištva lahko lotimo sami. Svetovni splet je lahko odličen vir inspiracije, nekatere spletne strani pa ponujajo tudi zelo natančna navodila s pomočjo katerih je projekt predelave lahko dokaj preprost. Še enostavnejši način personalizacije pa je izbor dodatkov, katerih nakup in aplikacija ne vzameta veliko časa in energije.

Skoraj neprepoznavna otroška postelja Kura in predalnik Malm v monokromatski različici. Vir: www.instagram.com/p/BPlIjqGhob4/

 

1. Privlačnejše noge jedilnih in kavnih mizic

Trenutno se trendi na področju notranje opreme spogledujejo z obdobjem petdesetih in šestdesetih let preteklega stoletja, za katerega je značilno pohištvo, dvignjeno na elegantne poševne nožice. Z montažo podobnih modelov nožic lahko tudi običajnim modelom omar, predalnikov in oblazinjenega pohištva učinkovito spremenimo izgled ter vdahnemo čar nostalgije. Znamka Prettypegs poleg kratkih nožic ponuja tudi daljše, s katerimi lahko zamenjamo serijsko proizvedene noge jedilnih in pisalnih miz, izbiramo pa lahko tako med lesenimi kot kovinskimi modeli.

Običajna jedilna miza z menjavo nog zaživi v novi luči. Vir: www.prettypegs.com

 

2. Atraktivni ročaji

Eden izmed bolj enostavnih načinov vizualne osvežitve pohištva je menjava kljuk in ročajev, ki so lahko pravi pravcati nakit za pohištvo. Dolgočasne minimalistične serijske primerke lahko preprosto zamenjamo z novimi zanimivimi modeli in tako prostoru dodamo nekoliko osebnega stila.

Trenutno so najbolj aktualni medeninasti, bakreni in usnjeni ročaji. Vir: www.superfront.com

 

3. Prevleke za sedežne garniture za vsak okus

Vsem dobro poznane Ikeine modele zof lahko vizualni podobi svoje dnevne sobe prilagodimo z izbiro novih prevlek. Spletne trgovine ponujajo pestro izbiro enobarvnih in pisanih prevlek, ki klasičnim zofam, naslonjačem, oblazinjenim jedilnim stolom in blazinam vdahnejo novo življenje.

Zofa Soderhamn je originalno na voljo v štirih nežnih tonih, s pomočjo pisane prevleke pa lahko postane bolj vpadljiva. Vir: www.bemz.com

 

4. Olepšajte vrata in stranice omar

Izgled omar je mogoče najbolj učinkovito spremeniti z menjavo vrat in stranic. Švedska znamka Superfront ponuja širok izbor različnih modelov, ki so kompatibilni z najpopularnejšimi modeli Ikeinih omar,  kuhinj in kopalniškega pohištva. Zavedajo se, da dobro oblikovanje ni nujno pogojeno z visoko ceno in strankam ponujajo možnost, da na enostaven in ugoden način personalizirajo svoje pohištvo.

Generične kuhinjske omarice lahko s pomočjo zanimivih vrat postanejo prava paša za oči. Vir: www.superfront.com

 

5. Vinilne nalepke in samolepilne folije

Odlična popestritev pohištva so vinilne nalepke in samolepilne folije, ki jih lahko po uporabi tudi odstranimo. Primerne so za dekoracijo omar, predalnikov, ogledal in senčnikov za svetilke, na voljo pa so v nešteto oblikah, barvah in vzorcih.

Preprosta mizica Vittsjo z ‘marmorno’ prevleko deluje bolj prestižno. Vir: www.sylandsam.com