Božiča si ne predstavljamo brez okrašenega drevesca oziroma smrečice. Izberemo lahko pravo ali umetno zimzeleno drevesce, če pa smo se naveličali klasične postavitve, se lahko lotimo izdelave unikatne smrečice po svojem okusu. Za vse, ki imamo radi sveže, predvsem pa drugačne in izvirne ideje predstavljamo smrečice - ekološke, malce drugačne in tudi take, ki ne zavzamejo veliko prostora. Izkoristite prazno steno, okensko polico ali sobna vrata in svoje goste presenetite z domiselnim božičnim drevescem.

Preprosto drevesce ustvarjeno z vej, ki jih naberemo v naravi je sijajen okras doma. Veje različnih dolžin povežemo v obliko trikotnika ter okrasimo. Veje lahko razporedimo tudi okrog osi in postavimo sredi sobe. Z belimi in srebrnimi dodatki bo drevesce kot posuto s snegom.

Če so nam ljube palete in imamo iz njih že nekaj kosov osnovnega pohištva, potem je spodnja rešitev idealna za skladno praznično podobo stanovanja. Iz palet lahko izrežemo obliko smreke ali paleto enostavno pobarvamo in nanjo pričvrstimo različne okraske, napise, svetlobno girlando.

Praznična smrečica je lahko tudi lesen okvir v obliki trikotnika. Skozi okvir napeljemo vrvico in okrasimo v nam ljubi barvni kombinaciji, lahko prepredemo z vrvjo, lučkami ali v celoti zapolnimo z bunkicami.

Na okenski polici je dovolj prostora za praznični okras. Izkoristimo ga za smrečice iz filca ali blaga! Iz ostankov blaga in gumbov sešijemo ljubke smrečice, ki nimajo roka trajanja.

Božično drevesce lahko naredimo tudi iz papirja. Pri tem uporabimo rolice ovojnega papirja, papirne trakove ali pa potiskan papir razrežemo na različno velike kvadrate in prebodemo z leseno paličico. Unikatne ideje s katerimi boste zagotovo navdušili.

Fotografske utrinke lahko razporedimo na steno in sestavimo v drevo najlepših trenutkov iztekajočega se leta. Namesto fotografij lahko uporabimo tudi razglednice, voščilnice ali čestitke, ki smo jih prejeli v minulem letu.

Ljubitelji brane besede bodo zagotovo navdušeni nad idejo, da svoje najljubše knjige razporedijo v piramido in z njimi zamenjajo praznično drevesce. Zložimo jih lahko tudi ob steno ali ogledalo, ter nanje obesimo girlando, bunkice in drugo okrasje.

Stilizirana smreka s številnimi lučkami bo prava zvezda praznikov. Z mislijo na ohranjanje smrek bo v naš dom prinesla svetlobo in čarobnost praznikov.

Z okrasnim samolepilnim trakom ustvarjena oblika smrečice je lahko povsem minimalistična. Lahko pa je odličen okvir, ki ga dopolnimo z bunkicami, lučkami ali papirnatimi zastavicami. Tudi stenske nalepke z novoletnimi željami v obliki smrečice so pravi trend.

Če naš dom krasi črna tabla, vzemimo kredo in smrečico narišimo! Prednost table je tudi, da smo lahko kreativni prav vsak dan in da je naša smrečica vsak dan drugačna.

Vir fotografij: Pinterest