Pariz je sinonim za stil in lepe interjerje ter očitno v opremi notranjosti pozna skrivnosti, ki jim drugje ne pridejo do dna. Veliko jih je že skušalo odeti svoj dom v pariški šik, a se je poskus kljub dobrim namenom dostikrat izjalovil. V resnici pa boste po predstavljenem pariškem stanovanju ugotovili, da je skrivnost enostavna: pomembnih je le nekaj ključnih arhitekturnih detajlov in lepo oblikovano pohištvo.

Deželo šampanjca prežemajo glamur, visoka moda in bogata zgodovina, kar se odraža tudi v njihovem občutku za notranji dizajn. Od modernih lestencev do dramatičnih draperij – težko je izpostaviti le eno samo značilnost pariškega sloga, saj so tamkajšnji arhitekti in notranji oblikovalci v resnici mojstri mešanja klasičnih principov s sodobnimi trendi, nobel materialov in luksuznih barv, marmorja in zlata ter elegance in preprostosti. Vse to najdemo tudi v obiskanem stanovanju, ki z vsakim prostorom bolj preseneča in bolj jemlje dih.

Najprej se ustavimo v predsobi oziroma velikem hodniku, ki nas v vsakodnevnem hitenju prikuje na mesto. Enostavno ne gre drugače, kot da se pogledamo v ročno izdelano ogledalo in postojimo ob konzolni mizi, deloma oblečeni v steklo, od katerega odseva mojstrsko sestavljen parket. Od tu se napotimo proti kuhinji z impozantnim otokom, spodaj odetim v les, ter barvno boj živahni dnevni sobi, katero zaznamujejo modra Versaillska sedežna garnitura ter dvodelni knjižni regal, ki zasede večino stene. Dnevna soba je hkrati salon in knjižnica, tu se odvija glavni del družabnega življenja lastnikov, posedi po kosilu, sprejema goste in po potrebi tudi sklepa posle.  

Drugi del stanovanja je veliko mirnejši, namenjen počitku in intimi, ki jo omogočajo spalni prostori in kopalnica. Glavna spalnica je v prevladujoči elegantni črno-beli barvni paleti, kombinirana s sivim podom. Da ne deluje preveč hladno in sterilno, jo mehčajo posteljna pregrinjala iz umetnih živalskih kožuhov, pozlačeni notranji deli triročnih nočnih svetilk in spodnji del nočnih omaric, pa tudi zanimiv asimetrični in barvno razgibani predalnik.

Otroška soba je posebna zaradi veličastne postelje v obliki balona na vroč zrak in za katero je značilno, da se lahko kasneje, ko jo otrok preraste, prelevi v zofo. Sicer pa je soba opremljena z malo pohištva, da je na voljo več prostora za igralno površino in prosto gibanje.

Za konec pokukajmo še v kopalnico, ki je ravno tako opremljena kot se za stanovanje v bogati prestolnici Francije spodobi. Prestižna, v marmor odeta kopalna kad stoji pred oknom s panoramskim razgledom, vse skupaj pa dopolnjujejo črn kopalniški blok in zlata obešala za brisače. Nasploh so pozlačeni dodatki tisti detajl, ki se kot rdeča nit pojavlja skozi celotno stanovanje in ki mu poleg imenitnosti daje tudi mehkobo in toplino, da je v njem prijetneje bivati.

Oprema: Covet House, Circu, Boca do Lobo

Fotografije: Covet House