Ko se odločate za investicijo v IR-ogrevanje, je pogosto vprašanje, v čem je razlika med izdelki in ponudniki ter kaj vse pri nakupu upoštevati. IR-grelni paneli so razmeroma
nov način ogrevanja, zato tudi ni veliko podjetij, ki bi imela dovolj znanja in izkušenj, posebej problematično pa je zagotavljanje pogojev garancije in servisa pri ponudnikih,
ki to opravljajo kot dopolnilno dejavnost ali izdelke prodajajo izključno na spletu. Zato je izbira ponudnika, kot je Ekosen, d. o. o., ki ima dolgo tradicijo in veliko znanja, ponuja
kakovostno montažo, ima dober servis, uporabniki pa imajo z njim pozitivne izkušnje, gotovo ključna.

IR-grelni sistem je sicer v Sloveniji že dobro desetletje, pa vendar je o njem še veliko vprašanj. Ko se odločate za nakup katerega koli načina ogrevanja, je pomembno, da premislite, katere so tiste prednosti, ki so za vas pomembne.

Kako se prepričati o kakovosti?

1. Kakovosten produkt je opazen na prvi pogled

IR-grelni panel se od drugih zelo hitro loči tudi po zunanjosti. Zanimati vas mora, ali je izdelek narejen natančno, iz katerih materialov je in zakaj prav iz teh. Pomembno je tudi, ali zna trgovec pojasniti razlike med kakovostnimi in manj kakovostnimi materiali.

2. Ali so izdelki certificirani in preizkušeni v praksi

Certificiranje je nujen korak, da se lahko izdelki prodajajo. Šele praksa pokaže vse nepravilnosti. Ali so izdelki preizkušeni in merjeni v neodvisnem laboratoriju? Ali ima podjetje dokumentacijo za izdelke, ki jih ponuja? Ali ima podjetje stranke, ki izdelke uporabljajo več let brez težav? Podjetje Ekosen se lahko pohvali z veliko zadovoljnimi strankami, ki grelne panele uporabljajo že več let. Vsi ponujeni produkti so preizkušeni, testirani in primerno certificirani, podjetje pa je tudi nosilec certifikata Excellent SME in ima najboljšo boniteto odličnosti AAA!

3. Zaupajte zadovoljnim uporabnikom in njihovemu mnenju

Podjetja z dolgo tradicijo so se na trgu lahko obdržala zaradi zadovoljnih uporabnikov. Izkušnje iz prve roke lahko najdete povsod na spletu, zato kar pogumno z iskanjem informacij, ki jih dobite tudi na družbenih omrežjih. Na spletni platformi Facebook se pridružite skupini UPORABNIKI IR OGREVANJA – izkušnje in se prepričajte sami.

4. Preverite kakovost storitev ponudnikov

Kakovost storitev lahko preverite tako, da od ponudnika pridobite čim več̌ informacij, ki se nanašajo konkretno na vaš primer ogrevanja. Ob tem ne pozabite preveriti strokovnosti monterjev, ki jih podjetje lahko ponudi, in garancijo za opravljeno storitev.

Naložba v kakovostno IR- ogrevanje se bo povrnila!

Prva napaka, ki jo lahko storite pri izbiri ponudnika IR-grelnega sistema, je cena kot merilo. Pomembno je, da pri začetni investiciji v sistem IR-ogrevanja ne varčujete. Že res, da se lahko začetna investicija zmanjša zavoljo manj kakovostnih panelov ali manjšega števila IR-panelov v prostoru, vendar to pomeni višje stroške v prihodnosti.

  • Manj kakovostni IR-grelni paneli imajo krajšo garancijo in tudi krajšo življenjsko dobo kot paneli iz kakovostnih materialov, izdelani v specializiranih proizvodnih obratih.
  • Druga napaka, ki jo lahko plačate za ceno nižje investicije, je prenizka moč̌ panelov v prostoru. IR-paneli, ki bodo nameščeni z optimalno močjo, bodo enakomerno in brez naprezanja ogrevali prostore, kar jim bo še dodatno podaljšalo življenjsko dobo. Tako kot vse tudi IR-grelni sistem izgubi učinkovitost, če deluje na zgornji meji svojih zmogljivosti.

Paneli iz linije Sky in Prestige.

Kako izračunati predvideno porabo prvovrstnega IR-grelnega sistema?

Kakovosten IR-panel je vklopljen v povprečju le od 3 do 5 ur na dan, če je ustrezne velikosti in pravilno nameščen.

Primer: Za stanovanje v velikosti 60 m2 potrebujete za ogrevanje z IR-paneli približno 4 kW. V tem primeru je izračun porabe: 4 kW x 0,12 EUR/kWh x 4 ure/dan x 180 dni = 345 EUR na leto. Če želite prihraniti dodatnih nekaj deset evrov na leto, vam priporočamo, da izberete cenejšega ponudnika električne energije in se pri začetni investiciji odločite za regulator IR Sun WiFi, ki je prvi na svetu ustvarjen za to, da še dodatno optimizira IR-ogrevanje.

Optimalna poraba na vsakem koraku z regulatorjem IR Sun WiFi

  • upravljanje celotnega sistema z eno aplikacijo,
  • aplikacijo lahko uporabljajo vsi družinski člani,
  • uporabniki imajo možnost upravljati več objektov/stanovanjskih ali poslovnih enot,
  • možnost servisa na daljavo,
  • nadzor nad stroški posameznega regulatorja ali skupine,
  • nastavljanje urnika ogrevanja,
  • opozarja pri nepravilnem zračenju in preveliki porabi električne energije,
  • razvit in proizveden je bil v Sloveniji,
  • IR-grelni sistem spremeni v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja,
  • pripomore k pravilni uporabi in varčuje z energijo.
Regulator IR sun WiFi je skladen z vsakim prostorom.

Mnenja uporabnikov

IR-panele ima tudi Barbara Rupnik, ki je bila s celostno obravnavo podjetja Ekosen zelo zadovoljna in je zapisala: »Super so. Svetovalec Marko Radoš̌ se je zelo potrudil, da je našel optimalno rešitev za naše stanovanje in nam strokovno razjasnil vse dvome o IR- ogrevanju. Predstavil nam je različne vrste panelov in IR-regulatorjev. Prepričljivo je znal poudariti njihove prednosti, zato smo se lahko prav odločili. Tudi s ceno, plačilnimi pogoji in popustom smo bili zadovoljni. Primož̌ Jugovic je montiral IR-panele. Prišel je 5 minut pred dogovorjenim terminom. Stanovanje je zaščitil, da se ne bi kaj umazalo, po montaži pa je vse počistil za sabo. Poučil nas je o delovanju termostatov in vklapljanju za najbolj optimalen izkoristek IR-panelov. Stene je tako lepo zadelal z mavcem, da skoraj ni videti, kje je ‘poštemal’. Takega mojstra še nismo imeli. Čista desetka. Nič nismo pogrešali. Imate izjemno dobro promocijo podjetja, odlične komercialiste in monterje. Spletna stran je zelo dobro zastavljena. Vse o delovanju IR-panelov je razumljivo pojasnjeno, da razumejo tudi laiki.«

Sara Golob je še ena izmed zadovoljnih uporabnic IR-grelnega sistema Ekosen. O svoji izkušnji z IR-ogrevanjem pravi: »Ker gre za novogradnjo, smo se pred odločitvijo o vrsti ogrevanja posvetovali z različnimi podjetji, svetovalci. O IR-ogrevanju podjetja Ekosen nas je najbolj prepričala pol manjša investicija kot v toplotno črpalko in skoraj enaka poraba. Prvo leto ogrevanja z IR-paneli je bila skupna poraba za 200 m2 okoli 560 evrov. Prepričala nas je tudi veliko daljša garancija in sistem, ki ne potrebuje servisov in vzdrževanja, kar na dolgi rok zame pomeni še manj stroškov. IR-ogrevanje bi priporočala vsem, ki želijo enostavno, zelo prijetno in poceni ogrevanje. Vse podatke o ogrevanju imam vidne tudi na telefonu na aplikaciji, kjer lahko spremljam trenutno porabo in nastavim želeno temperaturo za vsak prostor, tudi ko me ni doma.«

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si. Ekosenove strokovnjake pa lahko obiščete tudi v salonih:

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  • v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Strokovnjaki na področju IR-ogrevanja

Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov je brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju.
Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite na www.ekosen.si/izracun