Igralne hiške – 20+ izvedb: Odraslim vstop prepovedan

Otroški svet domišljije in spontane igre je zaradi vse večje obsedenosti z računalniki, televizijo in telefoni že zelo omejen. Zakaj vaši otroci ne bi raje odložili digitalnih pripomočkov ter prosti čas preživljali na dvorišču ali na vrtu? Tam jim postavite igralno hiško, ki bo otroški kreativnosti spet dala krila.

0
igralna hiška

Igralno hiško lahko postavite že na najmanjšem dvorišču ali vrtu, če res primanjkuje prostora, jo lahko umestite celo na višino, na primer na drevo. Stil hiške seveda prilagodite svojemu okusu in otrokovim željam, mi vam tokrat predstavljamo nekaj modernejših različic, ki so na videz celo bolj šik in sofisticirane od mnogih pravih, bivalnih hiš, zato si nedvomno zaslužijo pozornost.

Pomen same igralne hiške bo za otroka večji, kot si morda mislite. Strokovnjaki na primer poudarjajo, da imeti zunanjo igralno površino otrokom omogoča negovati njihovo kreativnost, samostojnost, daje jim občutek zasebnosti in skrivnega pribežališča, v katerem se lahko igrajo neodvisno in brez nadzora, medtem ko so še vedno dovolj blizu doma, da jih imate starši lahko vsaj malo na očeh.

Tule je nekaj nasvetov, kako spremeniti vrt v otrokov najljubši igralni kotiček.

  • Najprej izberite mesto, kjer naj bi hiška stala. Idealno je, če je površina ravna, dostop do nje pa neoviran (brez dreves, grmovnic…). Tudi na nagnjenem terenu se da postaviti hiško, nagib lahko celo izkoristite za postavitev tobogana.
  • Če ni prostora na tleh, poglejte v vertikalo. Lahko naredite platformo, pod katero obesite gugalnico, dostop nanjo pa naredite preko lestve ali vrvi.
  • Da bodo otroci radi preživljali čas v igralni hiški, vključite vanjo elemente, ki jim bodo v izziv. Klasika so tobogani ali gugalnice, lahko pa se odločite tudi za napeljavo jeklenice, viseče lestve ali celo mostu.
  • Varnost je seveda na prvem mestu. Poskrbite, da bo hiška stabilna, močna, trpežna, njena nosilnost dovolj velika, da prenese celo težo nekaj odraslih. Možne padce lahko ublažite tako, da pod hiško in okoli nje namestite ploščice iz gume.
  • Kupljeno hiško personalizirajte. Pobarvajte jo v odtenke, ki so ljubi vašim otrokom, okrasite z rožami in opremite z njihovimi najljubšimi igračami. Seveda pa naj sami skrbijo za urejenost hiške in njene okolice.

Fotografije: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *