JUPOL praznuje 50 let

Leto 2019 bo v družbi JUB zaznamovano s praznovanji. Obeležujejo namreč 100-letnico imena JUB in 50 let blagovne znamke JUPOL, ki je sinonim za kakovostne notranje zidne barve.

0
50. letnico JUPOLA bodo v družbi JUB obeležili tudi z več kot pet tisoč kilometrov dolgem potovanju vedra JUPOL skozi 10 držav. Pot bo začelo na prvi pomladni dan v Makedoniji, Kosovu, Črni gori, nadaljevalo po Srbiji, BIH in Hrvaški, obiskalo še Madžarsko, Slovaško in Češko ter v začetku junija prispelo v Slovenijo.

JUPOL je bila prva notranja disperzijska barva, ki jo je leta 1969 razvil JUB in je na trgu takoj postala prodajna uspešnica. Sprva so jo pakirali v salonitne sodčke, kasneje pa v plastična vedra, imenovana hoboki.

Za nastanek JUPOLA je najbolj zaslužen Florjan Regovec, tedanji tehnični vodja tovarne in kasnejši direktor JUB-a. V 60-ih letih prejšnjega stoletja si je prizadeval izdelati barvo, ki bi bila že pripravljena za nanašanje in obenem cenovno dostopna, barvo, s katero bi lahko vsak doma pleskal sam. To mu je tudi uspelo in receptura barve še zdaj uživa velik ugled tako na domačem kot na drugih evropskih tržiščih.


Ime JUPOL je iskrivo ustvarila takratna JUB-ova računovodkinja Angela Jerman.

Osnovna različica JUPOLA se danes imenuje Classic, njegova družina pa se je tekom desetletij pridno širila in rasla ter je znana po zdravju in okolju prijaznih izdelkih, narejenih na vodni osnovi ter enostavnih za uporabo in vzdrževanje. V družino barv JUPOL tako sodijo še blagovne znamke Gold, Brilliant, Latex, Junior, Trend, Citro, Block, Strong, Thermo, Bio Silicate, Amikol in ostale, z njimi pa samo v Sloveniji letno prebarvamo kar 200 milijonov kvadratnih metrov zidnih površin.

Fotografije: arhiv JUB

Prejšnji članekPomagata dezinfekcija in prava barva: Omejimo pojav plesni na stenah!
Naslednji članekKozjanski vrt z mediteransko mikroklimo
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje