Pomlad je tu in z njo je zavel nov veter tudi v spalnice. Mehke dodatke in tople barve, ki so v njej kraljevale čez zimo, lahko zamenjate z bolj svežim, živahnim videzom, ki pritiče prebujajočemu se letnemu času!

Morda niste naklonjeni drastičnim spremembam, zamenjava manjših detajlov, morda vzorcev pa bo v spalnici to pomlad vsekakor dobrodošla. Že minimalne osvežitve namreč lahko s seboj prinesejo bolj moderno in veselo vzdušje. Zato kar pogumno!

Preizkusite rustikalni šik

Odmaknite so od izpiljenih modernih zaključkov k bolj sproščenemu dekorju in elementom s karakterjem. Leta 2019 se v spalnicah nadaljuje rustikalni trend, ki kombinira moderno ergonomijo in kose, ki odražajo rustikalni šarm. Takšna spalnica je urbana, prijetna in brezčasna hkrati.

Zlata mizica ali nočna omarica

Zlato ni nikoli iz mode. Ob-posteljna mizica ali omarica s pozlačenimi nogami bo vedno poskrbela za sofisticiran učinek v spalnici.

Cvetlične tapete, posteljnina in potiski

Od bolj monotonih tapet se bomo letošnjo pomlad premaknili k bolj bogatim in sofisticiranim cvetličnim vzorcem. Če se vam zdi zamenjava tapet prevelik poseg, lahko enak učinek dosežete s cvetlično posteljnino in drugimi dodatki.

Betonske stene ali strop

Imenitno je kombinirati grob beton z živahnim modernim pohištvom in svetlimi barvami. Kontrast naredi prostor neustavljivo prikupen in poseben. Zato naj bo ena stena v spalnici betonska, lahko tudi strop.

Vzorčaste preproge

Še eno cenovno ugodno osvežitev za spalnico predstavljajo preproge. Živahne, moderne in stkane z različnimi vzorci kradejo pozornost in so magnet za oči. Če ste naveličani preprostih črt in motivov, lahko izberete bolj ornamentalno preprogo, celo takšno z orientalskim pridihom. Barvo iz preproge ponovite še pri drugih dodatkih in spalnica bo popolna!

Industrijski slog

Pomlad bo v spalnici zopet pozdravila industrijski slog. Kovinsko pohištvo na tankih nožicah, težki rjavi toni vsepovsod, stene, obložene s keramičnimi ploščicami ali opeko. To so glavne zakonitosti industrijskega stila.

Uravnoteženo ženstveno

Nad idejo o ženstveni spalnici ne bodo navdušeni vsi, sploh pa ne moški, ki želijo v spalni prostor vnesti tudi delček možatosti. A to pomlad, jih najbrž ne bo težko prepričati, saj je v trendu subtilna ženstvenost. Takšna, ki obstaja, a jo je komaj zaznati. Nežno pastelno roza barvo kombinirajte s sivo, bež ali belo, pa bosta zadovoljna oba.

Nadrealizem

Mešanica ekstravagantnih vzorcev, geometrije, surovih materialov in presenetljivih kosov pohištva doživlja povratek. Iščite nadrealistične oblike in v spalnici ustvarite vtis, kot da ni s tega sveta.

Postelja s štirimi stebri

Postelja s štirimi stebri je znak luksuza, sproščenosti in eksotičnega šarma. Ne glejte nanjo kot na čudno in nepraktično, pač pa jo to pomlad pozdravite z odprtimi rokami. Dobra stran je, da poleg takšne postelje, ki je že sama po sebi magnet za oči, ne boste potrebovali drugih osvežitev v spalnici.

Fotografije: Pinterest